• Tarihi Caminin Çeşmesi Atıl Bırakıldı!!!
  • Tarihi Caminin Çeşmesi Atıl Bırakıldı!!!
  • Tarihi Caminin Çeşmesi Atıl Bırakıldı!!!
  • Tarihi Caminin Çeşmesi Atıl Bırakıldı!!!
Çorlu Güncel

Tarihi Caminin Çeşmesi Atıl Bırakıldı!!!

  • 08 Nisan 2021
  • 1370 Kez Okundu

1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Han'ın sütannesi Daye Hatun tarafından yaptırılan Fatih Cami’nin çeşmesi aylardır atıl durumda bekliyor.


Çorlu’da bulunan Fatih Cami Çeşmenin çatısında bulunan çinkolar geçtiğimiz sene hırsızlar tarafından çalınmıştı. Bir kısmı sökülen çinkoların kalan kısmı da hala çeşmenin çatısında duruyor. Tarihi çeşmenin musluğu da kullanılamazken bölge esnafı ve vatandaşlar tarihi çeşmeye sahip çıkılmasını istedi. 
GEÇTİĞİMİZ YIL HIRSIZLAR ÇİNKOLARI ÇALMIŞTI 
1453 yılında yapılan Çorlu’nun en eski camilerinden biri olan Fatih Cami’ne 2020 yılında hırsızlar dadanmıştı. 3 kez hırsızlık olaylarının olduğu Fatih Cami’nin bahçesindeki şadırvanın ve çeşmenin çinkoları çalınmıştı. Hırsızlar kısa sürede yakalanırken, şadırvan aylar sonra yapılmış, çeşmesi ise hala yapılmayı bekliyor. 
TARİHİ ÇEŞME AYLARDIR YAPILMAYI BEKLİYOR 
Fatih Cami’nin yanında yer alan tarihi çeşme aylardır yapılmayı bekliyor. Caminin bahçesinde bulunan şadırvan geçtiğimiz aylarda yapılırken çeşme maalesef yapılmadan bırakıldı. Çeşmenin musluğu da çalışmazken bölge esnafı ve vatandaşlar musluğunun da yapılarak suyunun akmasını istedi. Tarihi eserlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan bölge esnafı bölgede hırsızlık olaylarının yoğun olduğunu belirtti. Biran önce çatısının ve çeşme musluğunun düzenlenmesini beklediklerini vurgulayan bölge esnafı yetkililerin gerekli adımları atmasını istedi. 
İMDAT ŞAHİN