• Tarihi Okulun Yıkımı Devam Ediyor
  • Tarihi Okulun Yıkımı Devam Ediyor
  • Tarihi Okulun Yıkımı Devam Ediyor
Çorlu Güncel

Tarihi Okulun Yıkımı Devam Ediyor

  • 06 Nisan 2021
  • 1760 Kez Okundu

1968 yılında yapılan Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi depreme dayanıklı olmadığı için yıkım çalışmaları geçtiğimiz ay başlamıştı. Okulun yıkım çalışmaları hala devam ediyor.


20 bin metrekare üzerine kurulu olan Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1968 yılında yapılmıştı. Binlerce öğrencinin mezun olduğu okul alınan kararla birlikte yıkılmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda yapılan deprem risk analizleri sonucu depreme dayanıklı değildir raporu verilen tarihi okulun yıkım çalışmaları Mart Ayı itibariyle başlamıştı. Okulun yıkım işlemlerini üstlenen firma yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Okulun tamamen yıkılması ise önümüzdeki aylarda tamamlanacak.
YIKIM İŞLEMLERİ ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA DEVAM EDECEK 
Yıkım Çalışmalarına başlanılan Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tamamının yıkımı yaklaşık bir buçuk ay daha sürmesi bekleniyor. Yüklenici firma tarafından yıkımı gerçekleştirilen okulun ek binalarının yıkım çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz Mart Ayı’nda başlanılan yıkım çalışmalarının yaklaşık bir buçuk ay daha sürmesi bekleniyor. 53 yıllık tarihi olan okulun yıkımının tamamlanmasıyla birlikte alan tamamen temizlenecek.
YIKIMDAN SONRA YENİ OKULLARIN İNŞAATININ BAŞLAMASI BEKLENİYOR 
Yıkımı tamamlanacak olan Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu alana bir adet ilkokul ve bir adette ortaokul yapılması planlanıyor. Bölgenin okul ihtiyacını karşılaması beklenen alanın temizlenmesi önümüzdeki aylarda tamamlanacak. Yıkım işlemlerinin ardından yeni yapılacak okulların inşaatının başlaması bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN