• İhh'dan Doğu Türkistan Açıklaması
  • İhh'dan Doğu Türkistan Açıklaması
  • İhh'dan Doğu Türkistan Açıklaması
  • İhh'dan Doğu Türkistan Açıklaması
  • İhh'dan Doğu Türkistan Açıklaması
Çorlu Güncel

İhh'dan Doğu Türkistan Açıklaması

  • 02 Nisan 2021
  • 1662 Kez Okundu

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çorlu Temsilciği Cumhuriyet Meydanı’nda Doğu Türkistan ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.


Basın açıklamasına Siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu. Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tekirdağ IHH İnsani Yardım Derneği başkanı Süleyman Çalışkan “İstanbul’da Çin Konsolosluğu önünde on yaşlarında küçük bir kız çocuğu gözyaşları içerisinde şöyle haykırıyor: “Sizin çocuklarınız yok mu? 4 yıldır babamı ve kardeşlerimi görmüyorum!” Oyun çağında bir çocuğun yaşadığı travmayı hiçbirimiz tarif edemeyiz. İşin aslı son dokuz yıldır Doğu Türkistan tam bir cinnet halini yaşıyor” dedi.
Konuşmasını sürdüren Tekirdağ IHH İnsani Yardım Derneği başkanı Süleyman Çalışkan, “Çin’in genel hukuk ilkesi olarak bilinen masumiyet karinesini hiçe sayan “suçu önceden önleme prensibi” ile herhangi bir suçu bulunmayan ve mahkeme edilmeyen milyonlarca insan “ayrımcılık, aşırılık ve terör” suçlamalarıyla toplama kamplarına dolduruldular. Burada kalabalık hücrelerde sırt üstü yatabilecek kadar bir yer bile bulamayan insanlar yoğun beyin yıkama faaliyetlerine ve işkencelere maruz kalıyorlar. Toplama kamplarında keyfî güç kullanımı, özgürlüğün sistematik olarak kaldırılması, kültür ve inançların tahkiri, ideolojik baskılama, insanlıktan çıkarma, taciz, tecavüz, fiziki ve psikolojik işkence, cinayet ve soykırım suçları işlenmektedir. Kısacası bu kamplar, tüm insan haklarının ihlal edildiği yerlerdir” dedi. 
İMDAT ŞAHİN