• Mesleki Eğitim Merkezi Oluyor
Çorlu Güncel

Mesleki Eğitim Merkezi Oluyor

  • 02 Mart 2021
  • 1369 Kez Okundu

Namık Kemal Üniversitesine tahsisli olan bina yıllar sonra Mesleki Eğitim Merkezi olarak faaliyet gösterecek. Namık Kemal Üniversitesi paydaşlarıyla birlikte işsiz olan gençlere “Üniversite, Sanayi El Ele, Gençler Hazır Geleceğe" projesi kapsamında ücretsiz eğitimler verecek.

Yıllardır atıl bir durumda olan binada sonunda çalışmalar başlayacak. Uzun yıllar Ağır Ceza Mahkemesi olarak kullanılan bina yıllar sonra gençlere eğitim merkezi olarak kullanılacak. 4 atölyenin kurulması planlanan bina da faaliyetlerin 2021 yılı yaz sonu itibariyle eğitimlerin başlaması bekleniyor. "Üniversite-Sanayi El Ele, Gençler Hazır Geleceğe" projesiyle, talaşlı imalat ve makine bakım, mekatronik ve otomasyon, teknoloji ve tasarım atölyeleri ile icathanenin oluşturulmasıyla bölgenin ihtiyacı olan bir mesleki eğitim merkezinin kurulması amaçlanıyor.
TARİHİ BİNA YILLARDIR ATIL VAZİYETTEYDİ 
Cemaliye Mahallesi Eski Hükümet Caddesi’nde bulunan bina yıllarca Ağır Ceza Mahkemesi olarak kullanıldı. Ağır Ceza Mahkemesi’nin taşınmasıyla birlikte tarihi bina yıllardır atıl vaziyette bekliyordu. Binanın sıvalarında dökülmeler meydana gelirken pencereleri de aşınmış durumda. Bina yıllar sonra Namık Kemal Üniversitesi tarafından kullanılacak. Tarihi bir bina olması nedeniyle bina da çok küçük değişiklikler yapılabilecek. İç kışında da yapılacak değişiklikle birlikte dış cephesinde de çeşitli dokunuşlar yapılarak bina faaliyete başlayacak. 
4 ATÖLYE KURULACAK 
Namık Kemal Üniversitesine tahsisli olan bina da gençler için 4 atölye kurulacak. Burada eğitim alan gençler hem staj görebilecek hem de gençlerin belli bir oranına iş bulma olanağı doğacak. Çorlu Ticaret Odası ve Çerkezköy Ticaret Odası ile ortaklaşa yürütülecek çalışmalarda amaç işsiz olan gençlere mesleki eğitimler vermek. Bina’da siensi talaşlı imalat ve makine bakım atölyesi, mekatronik ve otomasyon atölyesi, Teknoloji ve tasarım atölyesi ve TÜGVA’nın icat hanesi atölyesi olacak. TÜGVA’nın icat hanesinde de robotik kodlama ve endüstriyeler tasarım konularında eğitimler verilecek. 
İŞSİZ GENÇLERE EĞİTİMLER VERİLECEK
Namık Kemal Üniversitesi tarafından kullanılacak olan binada 4 atölyede işsiz gençlere eğitimler verilerek gençlerin iş bulması amaçlanıyor. Burada eğitim alan geçlerin iş bulması için çaba sarf edilecek. Namık Kemal Üniversitesinin paydaşları olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa çalışmalar yürütülecek. En az lise mezunu olan, ön lisans ve lisan öğrencisi gençler burada pratik eğitimler alabilecekler. 
YAZ SONU İTİBARİYLE EĞİTİMLERİN BAŞLAMASI PLANLANIYOR 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin, Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ortaklığında hayata geçireceği "Üniversite, Sanayi El Ele, Gençler Hazır Geleceğe" projesi kapsamında oluşturulacak Mesleki Eğitim Merkezi’nin yaz sonu itibariyle binada eğitimlere başlaması bekleniyor. 
İMDAT ŞAHİN