• Gübre Desteklemeleri Yüzde 100 Arttı
  • Gübre Desteklemeleri Yüzde 100 Arttı
  • Gübre Desteklemeleri Yüzde 100 Arttı
Çorlu Güncel

Gübre Desteklemeleri Yüzde 100 Arttı

  • 23 Şubat 2021
  • 806 Kez Okundu

Gübre fiyatlarının artışı karşısında devlet gübredeki desteklemeleri yüzde 100 artırdı fakat yine gübre fiyatların yüksek oluşu çiftçileri düşündürüyor.

Gübre desteklemelerinin yüzde 100 arttığını belirten Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan “Gübre desteklemeleri arttı ama gübre fiyatlarının çok yüksek olması çiftçileri yine de kaygılandırıyor” dedi. Doların düşmesine rağmen hala gübre fiyatlarının yükseldiğine dikkat çeken Ertan, biran önce gübre fiyatlarının düşmesini beklediklerini belirtti. 
DESTEKLEMELER DEKAR BAŞINA 16 LİRA OLDU 
Gübre fiyatlarının bir anda yükselmesiyle birlikte devlette harekete geçerek buğday arpa yulaf gibi hububatlarda dekara 8 lira olan desteği 16 liraya çıkardı.  Diğer ürünlere ise 4 lira desteği 8 liraya çıkardı. Gazetemize konuyla ilgili bilgi veren Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan, “gübre de desteklemeler dekar başına 8 liradan 16 liraya çıkardı. Bu sadece buğday arpa, yulaf gibi ürünler diğer ürünlere bu kadar bir destek verilmiyor. Buğday, arpa yulaf gibi hububat ürünlerinde gübre destek oranları yüzde 8’ler seviyesinde ama diğer ürünlerde bu aran yüzde 5’ler seviyesinde. Gübre fiyatlarının çok yüksek olması çiftçileri kaygılandırıyor” dedi. 
KAR VE YAĞMUR YAĞIŞLARI VERİMİ ARTIRACAK 
Bu sene kar ve yağmur yağışlarının verimi artırdığını kaydeden Ertan, “Çorlu’muza Trakyamıza bu sene çok güzel kar yağışı oldu, bunun yanı sıra yağmur yağışları da çiftçilerin yüzünü güldürdü. Bu sene verimin kar ve yağmur yağışlarından dolayı iyi olacağını düşünüyoruz. Kuraklık olmadı, bu da çiftçilerimizin lehine dedi” dedi. 
İMDAT ŞAHİN