• “Mahallemizin Ortasında Hurdacı İstemiyoruz”
  • “Mahallemizin Ortasında Hurdacı İstemiyoruz”
  • “Mahallemizin Ortasında Hurdacı İstemiyoruz”
  • “Mahallemizin Ortasında Hurdacı İstemiyoruz”
  • “Mahallemizin Ortasında Hurdacı İstemiyoruz”
  • “Mahallemizin Ortasında Hurdacı İstemiyoruz”
Çorlu Güncel

“Mahallemizin Ortasında Hurdacı İstemiyoruz”

  • 14 Ocak 2021
  • 1643 Kez Okundu

Çorlu Cemaliye Mahallesinde bulunan hurdacıların çevreyi ve bölgede yaşayan vatandaşları olumsuz etkilediğine değinen muhtar Soner Uğur, mahalleli olarak mahallenin içinde hurdacı istemediklerini belirtti.

 
Gazetemize açıklama yapan Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, hurdacılar nedeniyle çevrenin olumsuz etkilendiğini belirterek patkan farelerin mahallede cirit attığını kaydetti. Hurdacıların şehir dışına taşınması gerektiğini de belirten Uğur, yetkililerden çözüm istedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün devreye girmesi gerektiğini vurgulayan Soner Uğur, mahallemizin ortasında bu görüntülerden kurtulmak istiyoruz” dedi. 
BİRÇOĞUNUN RUHSATSIZ ÇALIŞTIĞINI BİLİYORUZ 
“Mahallemizdeki sıkıntı bizden kaynaklı değil, mahallelimizin sıkıntısı, bizi seçen mahalleli, bizde sorunları gerekli kişilere gerekli birimlere sıkıntıları bildirmekle görevliyiz. Biz muhtarlar olarak devletle vatandaş arasında köprüyüz” diyen Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, “Çekçekçiler artık Çorlu’nun sorunu haline geldi. Bilindiği gibi çekçekçiler her türlü malzemeyi arabasına dolduruyor, arabayı taşırken arabaları çizip maddi hasarlar oluşturuyorlar. Ahmet Sarıkurt başkanımızın ısrarla söylediği şehrin kuzey girişini güzelleştirme söylemleri var. Kuzey girişinde hurdacılar var ve bundan dolayı bizler dertliyiz. Şehrin göbeğinde bu görüntülerin olması çok kötü, çekçekçilerin yakın olması hırsızlık olaylarının da artmasına neden oluyor. Hiçbir şekilde, ruhsatları da yok, ruhsatsız bir şekilde defalarca zabıta ekiplerince ceza yazılmasına rağmen hala çalışmaya devam ediliyor” dedi. 
AİLE SAĞLIK MERKEZİ HEMEN YANINDA HURDACI OLMAZ 
Konuşmasını sürdüren muhtar Soner Uğur, “Hiçbir şekilde bu durumun önüne geçilmiyor. Mahallelimizin istediği hurdacıların şehrin dışına çıkmasıdır. Şehrin içinde hurdacı olmaz, hemen yanında Aile Sağlığı Merkezi var. Hurdacıların olduğu bölgede bütün çevreyi olumsuz etkileyen unsurlar var. Korona virüs çerçevesinde temizliğe hijyene dikkat etmemiz gerekiyor ama nasıl dikkat edilecek. Birde çevre kirliliğinin yanı sıra gürültü de var. Her gün kepçeler çalışıyor” dedi. 
PATKAN DİYE TABİR EDİLEN FARELER AİLELERİ KORKUTUYOR 
Biz kapansın istemiyoruz ekmeğinden olmasını istemiyoruz ama toplu bir şekilde bir yerde işlemlerine devam etsinler. Şehrin merkezinde pislik ortadan kalksın. Yasal çerçeve içinde ne yapılması gerekiyorsa yapılsın. Evlere patkan diye tabir ettiğimiz fareler girmeye başladı. Evlere zarar vermeye başladı. Aileler korkuyor” dedi.  
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DEVREYE GİRMESİNİ İSTİYORUZ
“Biz sadece Çorlu Belediyesini değil Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de devreye girmesini istiyoruz” diyen Muhtar Soner Uğur, “Burası eğer Çorlu Belediyesi tarafından düzeltilemiyorsa devletin elini uzatıp bir işlem başlatması gerekiyor. Benim mahallemde sadece 3 tane var. Mahallenin ortasında, Fatih Caddesi en işlek caddesi onun hemen kenarında. Fidanlık Aile Sağlık Merkezi’nin hemen yanında hurdacı var. İnsanlar dilekçe toplayıp bize getiriyorlar. Bizimde yapabileceğimiz  çok sınırlı biz sadece üst makamlara bildiriyoruz. İnsanlar kaldırılmasını istiyor. Ben bu konuda AK Parti Milletvekili Mustafa Yel ile de görüştüm. O da konuyla ilgileneceğini söyledi” dedi. 
İMDAT ŞAHİN