• Yağışlar Tarımı Nasıl Etkiledi?
  • Yağışlar Tarımı Nasıl Etkiledi?
  • Yağışlar Tarımı Nasıl Etkiledi?
  • Yağışlar Tarımı Nasıl Etkiledi?
  • Yağışlar Tarımı Nasıl Etkiledi?
Çorlu Güncel

Yağışlar Tarımı Nasıl Etkiledi?

  • 13 Ocak 2021
  • 1871 Kez Okundu

Bölgemizde meydana gelen rı yağışlarla ilgili Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan tarıma etkileri noktasında açıklamalarda bulundu.


Tarım şehri de olan bölgemiz de yaşanan sağanak yağışların tarıma etkileri noktasında açıklama yapan Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan yağışların biraz gecikmeli de olsa zamanında yağdığını kaydetti. Çiftçilerin yağışı beklediklerini kaydeden Yüksel Ertan don olayı gözükmeden yağışların olması çiftçilerin yüzünü güldürdü dedi. 
TARIMI OLUMSUZ ETKİLEYECEK ÇOK AŞIRI YAĞIŞLAR OLMADI 
Tarımı çok olumsuz etkileyecek aşırı yağışların olmadığını kaydeden Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan yaptığı açıklamada biraz geçte olsa yağışların zamanında yağdığını kaydetti. Konuşmasını sürdüren Yüksel Ertan, “tarımı çok olumsuz etkileyecek aşırı yağışlar olmadı. Trakya genelinde yağışlar zamanı biraz geçte olsa çiftçileri kurtardı. Buğdaylarımız ekilmişti, don gelmeden önce yağışların gelmesi çiftçiler için çok olumlu” dedi. 
ÇİFTÇİLERİ FİYATTAN ÇOK VERİM İLGİLENDİRİYOR
Çiftçileri en çok verimlerin ilgilendirdiğini kaydeden Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan, “Çiftçileri fiyatlardan çok verimler daha çok ilgilendiriyor. Özellikle buğdayda ayçiçeğinde ve diğer ürünlerde verim yüksek olduğu zaman çiftçilerin kazancı daha yüksek oluyor. Fiyatlar da tabi önemli ama en önemlisi çiftçiler için verimdir” dedi. 
GÜBRE FİYATLARI İKİ KATI ARTTI 
Tarımda girdi maliyetlerinin yüksekliğine dikkat çeken Yüksel Ertan 900 liralık nitratın fiyatının tam tarlaya atılacağı zaman 1800 liraya çıktığını kaydetti. Girdi maliyetlerinin düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan, “Girdi maliyetlerinin düzenlenmesi gerekiyor. Tarlaya atacağımız zaman nitrat gübre fiyatları 1800 liraya çıktı. Daha önce tarlaya atmadan önce 900 liraydı şimdi 1800 lira oldu. Girdiler kesinlikle düzenlenmesi gerekiyor. Kanola bitkisine de ilgi geçtiğimiz yıla oranla aynı orantıda. Ekilmeyen bazı bölgelerde de ekilmeye başladı” dedi. 
İMDAT ŞAHİN