• Görenler Sevindi Fakat İşin Aslı Başka!!!
  • Görenler Sevindi Fakat İşin Aslı Başka!!!
  • Görenler Sevindi Fakat İşin Aslı Başka!!!
Çorlu Güncel

Görenler Sevindi Fakat İşin Aslı Başka!!!

  • 20 Kasım 2020
  • 1220 Kez Okundu

Omurtak Caddesi üzerinde Tahtalı Cami karşısında bulunan yağmur suyu rögarı geçtiğimiz gün TESKİ tarafından kapatılmıştı. Dün TESKİ ekiplerinin bölgede yaptığı çalışma görenleri sevindirdi ama işin aslı başkaydı.


Sağanak yağmurlarda göle dönüşen bölgede esnaf ve vatandaşlar çile çekerken, yağmur suyu rögarının kapalı olması tepkiye neden olmuştu. Esnaf ve vatandaşlar TESKİ’nin bölgedeki yağmur suyu hattının yenilemesini beklerken, TESKİ ekiplerinin bölgeye gelmesi herkesi umutlandırdı. Yağmur suyu hattının yenilenmesi için çalışma başlatıldığını zanneden esnaf ve vatandaşlar durumun öyle olmadığını çok zaman geçmeden anladı. TESKİ yağmur suyu rögarının hemen yanında bulunan kanalizasyon hattının tıkanması sonucu bölgede çalışma yaptı. 
TESKİ BAŞKA BİR SEBEPLE BÖLGEYE GELDİ 
Yağmur suyu hattındaki rögarın geçtiğimiz gün toprakla kapanmasından sonra TESKİ ekiplerinin bölgeye gelmesi esnafı umutlandırdı. Gazetemize konuşan esnaflardan Atilla Çetinkaya, “Binada alt yapının eski olmasından kaynaklı tıkanıklık oldu, gelip müdahale ettiler, tamir sırasında içme suyu hattında sorun oluştu, onu da tamir ettiler” dedi. 
ESAS SORUNUMUZ HALA DURUYOR 
Bizim asıl sorunumuz yağmur sularının aktığı o rögar diyen Atilla Çetinkaya, “Orası geçtiğimiz gün TESKİ ekipleri tarafından kapatıldı. Yağmur suyu rögarının bulunduğu yerin açılması bu kadar zor olmasa gerek, bir şekilde orası kanala bağlanabilir. Yağış miktarı artmaya başladı, yağan yağmurda sular toplanıyor, buralar göle dönüşüyor. biz buradaki yağmur suyu hattının da halledilmesini istiyoruz. Esas sorun hala duruyor, üstü kapatıldı. Biz kapatılmasını istiyoruz, biz buradaki yağmur suyu hattının yapılmasını istiyoruz. Burada yağmur sularına müdahale edilmesini bekliyoruz, TESKİ bunu isterse yapabilir” dedi. 
İMDAT ŞAHİN