• Cumhuriyetimiz 97 Yaşında
  • Cumhuriyetimiz 97 Yaşında
  • Cumhuriyetimiz 97 Yaşında
  • Cumhuriyetimiz 97 Yaşında
  • Cumhuriyetimiz 97 Yaşında
  • Cumhuriyetimiz 97 Yaşında
  • Cumhuriyetimiz 97 Yaşında
  • Cumhuriyetimiz 97 Yaşında
Çorlu Güncel

Cumhuriyetimiz 97 Yaşında

  • 28 Ekim 2020
  • 1451 Kez Okundu

29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet 97 yaşına girerken Çorlu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için çelenk sunma programı düzenlendi.


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet’in 97’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Meydanı’nda çelenk sunma programı düzenlendi. Programa başta Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, daire amirleri ve AK Parti, CHP, MHP ilçe başkanları ve üyeleri katıldı. 
ÇELENKLER ANITA SUNULDU 
Çorlu Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde başta Çorlu Kaymakamlığı’nın çelengi olmak üzere, Çorlu Garnizon Komutanlığı’nın ve Çorlu Belediyesi’nin çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’nın ardından, Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Atatürk Anıtı’nın önüne gelerek çelenklerini sundular. 
TÜM MİLLETİMİZİN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada; Cumhuriyetimiz kurucusu ulu önder Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümünü hep beraber kutluyoruz. Çelenklerimizi Atatürk Anıtı’na sunduk, Pandemi kurallarına uyarak bayramımızı kutluyoruz. Çorlu’nun özelliği Cumhuriyet Bayramı’nı ve milli bayramları çok coşkulu kutlanıyor. Maalesef pandemi nedeniyle milli bayramlarımızın bir kısmını daha sade ve pandemi kurallarına uyarak kutlamak zorunda kaldık. Temennim odur ki önümüzdeki milli bayramlar daha coşkulu daha güzel sağlıklı bir şekilde kutlanır, bu vesileyle aziz milletimizin ve Çorlulu vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi. 
CUMHURİYET BAYRAMIMIZI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLUYORUZ 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise yaptığı açıklamada: “Bugün hep beraber buradayız, Çorlumuzda Cumhuriyet Bayramımız oldukça kalabalık bir şekilde pandemi şartlarına rağmen gerçekleşti. Ben öncelikle gurur duyduğumu ifade etmem gerekiyor, olumsuz sağlık koşullarına rağmen Cumhuriyeti büyük bir coşku ve gururla kutladık. Tabi 19 Mayıs 1919 yılında başlayan çetin bir mücadelenin sonunda azim ve kararlı bir ulusun bağımsızlığa kavuştuğunu görüyoruz. Ulu Önderimiz Atatürk şöyle diyor, “Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim idaresi Cumhuriyet idaresidir diyor ve bu idareyi gerçekleştiriyor. Ülkemizin kurulmasında emeği olan başta Atamıza büyük bir borcumuz var, işte bu inançla Cumhuriyetimizin gelişmesi yücelmesi için hepimizin çalışma ve borcu var. Yaşasın Cumhuriyet diyorum ve tüm halkımızın bayramını kutluyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN