• Başkan Ata'dan 29 Ekim Mesajı
Tekirdağ

Başkan Ata'dan 29 Ekim Mesajı

  • 28 Ekim 2020
  • 2410 Kez Okundu

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımladı.





Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata mesajında; “Kurtuluş mücadelemizle temelleri atılan yüce Cumhuriyet'imizin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1 gün önce 'Efendiler, yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz' diyerek tüm dünyaya ilan ettiği gün olan 29 Ekim 1923, bağımsızlığımızın da resmi olarak ilanıdır.
29 Ekim 1923 günü temelleri atılan Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü büyük bir neşeyle, coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet, Türk Milleti’nin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en muhteşem zirvesidir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de milli tarihimizin kaydettiği en büyük mücadelelerden biri olmuştur.
Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Ulu Önderimiz Mustafa Atatürk, “Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek Cumhuriyet’i ilan etmiştir. Yüce Türk Milleti’nin, canı pahasına büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti korumak, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak bizim birinci görevimiz olmalıdır. Çünkü Cumhuriyet Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır.  Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutlar, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün şehit ve gazilerimizi, rahmet ve şükranla anıyor, bütün hemşerilerimi sevgiyle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.