• Yıllardır Kullanılan Kapı Kapatıldı
  • Yıllardır Kullanılan Kapı Kapatıldı
  • Yıllardır Kullanılan Kapı Kapatıldı
  • Yıllardır Kullanılan Kapı Kapatıldı
  • Yıllardır Kullanılan Kapı Kapatıldı
  • Yıllardır Kullanılan Kapı Kapatıldı
Çorlu Güncel

Yıllardır Kullanılan Kapı Kapatıldı

  • 02 Ekim 2020
  • 4255 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan Çorlu Otogarı’nda vatandaşların yıllardır kullandığı kapı geçtiğimiz gün kaynak makinesiyle kaynaklanarak kapatıldı. Giriş çıkış yapamayan vatandaşlar kapının üzerinden atlamaya başladı.

Çorlu Otogarında vatandaşların yıllardır girip çıktığı kapı bir anda kapatılınca vatandaşlarda şaşkına döndü. Garaj 1. Sokak üzerindeki kapı kapatılınca kimi vatandaş çareyi kapının üzerinden atlamakta buldu. Kapının üzerinden atlayamayan vatandaşlar ise ellerindeki bavullar ile kaldırımı bulunmayan yoldan akan trafiğin içerisinden yüzlerce metre yürümek zorunda kalıyor. 
YILLARDIR KULLANILAN DEMİR KAPI, KAYNAK MAKİNESİ YARDIMIYLA KAPATILDI 
Vatandaşların yıllardır gelip geçtiği demir kapı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekiplerine kaynak makinesiyle kaynaklanmış. Otogara giriş çıkışın yapıldığı noktalardan biri olan Garaj 1. Sokak üzerindeki kapı kapatılınca vatandaşlar çareyi üzerinden atlamakta buluyor. Otogara girmek için binlerce vatandaşın kullandığı kapının kapatılması vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu. 
BAVULLARLA KAPININ ÜZERİNDEN ATLAMAYA ÇALIŞIYORLAR 
Çorlu otogarına gelip giden vatandaşlar kapının kapalı olduğunu görünce kapının üzerinden atlıyorlar. Valizleriyle uzak yollardan gelen vatandaşlar düşme tehlikesine rağmen bavullarıyla demir kapının üzerinden atlamaya çalışıyorlar. Yaşanan görüntüler objektiflerimize yansırken, vatandaşlar büyükşehir belediyesine büyük tepki gösterdi. 
KALDIRIMI OLMAYAN YOLDAN DİĞER KAPIYA GİTMEK ZORUNDA KALIYORUZ 
Kaldırımı bulunmayan yoldan bavullarımız ile yürümek zorunda bırakıldık diyen vatandaşlar yetkililere tepki göstererek: “Kapıyı kapattılar, tamam buradan giremeyeceğiz, peki bizim yürüyeceğimiz yolda kaldırım yok onu büyükşehir belediyesi hesap edemiyor mu? Trafiğin ortasından diğer girişe ulaşmaya çalışıyoruz. Yazıklar olsun” dedi. 
KADINLAR VE YAŞLI VATANDAŞLAR BÜYÜK ZORLUK YAŞIYOR 
Otogara girmek için trafiğin yoğun olduğu Garaj 1. Sokaktaki yoldan yürümek zorunda kalan aileler büyük tehlike atlıyor. Trafiğin olduğu yoldan yürümek yerine kapının üzerinden atlamayı tercih eden vatandaşlarda düşme tehlikesi yaşıyor. Özellikle yaşlı vatandaşlar büyük tehlike atlatırken, vatandaşlar sorunlarının biran önce çözülmesini istedi.
VATANDAŞA EZİYET ÇEKTİRİYORLAR
Yıllardır alışılan kapının kapalı olduğunu görenler ise yetkililere tepkilerini dile getirerek: “Bu yapılan, olacak iş değil. Yıllardır buradan gelip geçiyoruz, bu yapanlara yazıklar olsun. İnsanlara eziyet çektirmekten başka bir şey değil. Bu kadar insan otobüse binmek için geldiği şehirlerarası otobüs terminaline girebilmek için ellerinde onca bavulu ile yüzlerce metre ve akan trafiğin içerisinden yürümek zorunda bırakılıyor” dedi.