• Çorlu Halk Eğitim Merkezi Bir İlke Daha İmza Atıyor
  • Çorlu Halk Eğitim Merkezi Bir İlke Daha İmza Atıyor
  • Çorlu Halk Eğitim Merkezi Bir İlke Daha İmza Atıyor
  • Çorlu Halk Eğitim Merkezi Bir İlke Daha İmza Atıyor
  • Çorlu Halk Eğitim Merkezi Bir İlke Daha İmza Atıyor
Çorlu Güncel

Çorlu Halk Eğitim Merkezi Bir İlke Daha İmza Atıyor

  • 28 Eylül 2020
  • 1839 Kez Okundu

Çalışmalarıyla takdir toplayan Çorlu Halk Eğitim Merkezi geliştirdiği yeni bir projeyle bir ilke daha imza atıyor. İlk yardım eğitimi bilmeyen kalmasın hedefiyle yola çıkan Çorlu Halk Eğitim Merkezi, öğrenci velilerine ilk yardım eğitimlerini vermeye başladı.


İlk olarak anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerinin velilerine ilk yardım eğitimlerini vermeye başlayan Çorlu Halk Eğitim Merkezi tüm okullarda ilk yardım kursunu verecek. Kadrolu öğretmeniyle birlikte ilk yardım konusunda velilere 18 saat süren ilk yardım eğitimi verecek olan Halk Eğitim Merkezi, süreci tamamlayıp başarılı olan velilere ilk yardım sertifikası verecek. 
HER AİLEDE BİR İLK YARDIM EĞİTİMİ BİLEN KİŞİ OLSUN İSTİYORUZ 
Projenin amacını anlatan Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Şükrü Ergün Sıylı, “Bu projedeki hedefimiz her ailede bir tane ilk yardım bilen kişi olsun istiyoruz, her ailede, her sokakta, her mahallede, bunu okul öncesi ve 1. Sınıf öğrenci velileriyle başlatıyoruz. Çorlu’da birçok okula yayılmak istiyoruz. Çocuklarda yaşanan olumsuz durumlar karşısında ne yapacağını bilen bir aile bireyi yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.  
SES GETİRECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BİR PROJE 
“Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nin yaptığı bir çalışma, “Eğitimde İyi Örnekler” projesine geçen sene seçildik, bu sene bu projeyle başvuracağız” diyen Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Şükrü Ergün Sıylı, “Ses getireceğini düşündüğümüz bir proje ve Çorlu’ya da katkısı olacak bir proje. İlk hedefimiz öncelikle okul öncesi ve ilk okul öğrencilerinin anneleri oldu. Annelerimiz çocuklarını okullara bıraktıktan sonra kurumumuza gelsinler kurumumuzda bu annelerimize ilk yardım eğitimi vermeye başladık. Toplu olarak değil grup gurup bu ilk yardım eğitimi vereceğiz” dedi. 
18 SAATLİK BİR EĞİTİM OLACAK 
“ İlk yardım eğitimimiz 18 saatlik bir eğitimdir, günde 6 saatten 3 günde tamamlayabileceğimiz bir eğitim” diyen Sıylı; “Bununla ilgili kadrolu öğretmenimizde var, ilk yardım sınıfımız malzemesiyle hazır vaziyette. Çorlu’nun tamamına bu kursu vermeyi planlıyoruz. Öncelik dediğimiz gibi anaokul, 1. Sınıf ve akabinde ilkokul 4. Sınıfa kadar olan öğrenci velilerimiz. Bunları tamamladıktan sonra ortaöğretim velilerimize kadar çıkarmayı planlıyoruz. Çorlu’dan başlayıp, tüm Türkiye’deki halk eğitimlere yayılır diye de düşünüyoruz. İlk yardımın önemini bilmemiz gerekiyor. Bir tane bile hayat kurtarabilsek bu bizim sevincimiz olacaktır” dedi. 
ÖĞRENCİ VELİLERİ İLK YARDIM EĞİTİMİNDEN MEMNUN  
İlk yardım eğitimine gelen veliler kurstan memnun olurken, Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Şükrü Ergün Sıylı velilerden olumlu dönüşler aldıklarını belirtti. Sıylı, “İlk yardım eğitimini alan veliler şu ana kadar doğru bildiğimiz yanlışları öğrendiklerini ifade ediyorlar. Biz doğru biliyorduk, meğer bildiklerimiz yanlışmış, biz burada doğrusunu öğrendik diyor öğrenci velilerimiz. Gerçekten bu anlamda çok faydalı bir kurs” dedi. 
İMDAT ŞAHİN