• Chp İşçilere Destek Verdi
  • Chp İşçilere Destek Verdi
  • Chp İşçilere Destek Verdi
  • Chp İşçilere Destek Verdi
  • Chp İşçilere Destek Verdi
Çorlu Güncel

Chp İşçilere Destek Verdi

  • 23 Eylül 2020
  • 1349 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer ve CHP Çorlu İlçe Başkanlığı, Türkgücü yolu üzerindeki bir fabrikadan alacaklarını alamayan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Günlerdir alacaklarını almak için fabrika önünde bekleyen işçilere destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri ve İlçe Başkanı Özgür Ertaş işçilerden yaşadıkları sorunlarla ilgili bilgi aldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin işçilerin yanında olduğunu vurgulayan milletvekilleri, sorunun biran önce giderilmesini istedi. CHP milletvekillerinin ziyaretinde TEKSİF Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan’da hazır bulundu. 
PATRONLAR BİR YERLERDEN GÜÇ ALMAZSA BUNU YAPAMAZLAR 
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptığı konuşmada: “Birilerinden güç alınmasa bu şekilde sizler mağdur edilmezsiniz. Sayın Cumhurbaşkanı, ohal döneminde “grevleri yasakladık, bitirdik. Patronlar bir yerlerden güç almazsa bunu yapabilirler mi yapamazlar. O yüzden biz bunu biliyoruz. Biz susalım, köşemize çekilelim değil, sonuna kadar mücadele edeceksiniz, ediyorsunuz. Sadece kendiniz içinde etmiyorsunuz, birileri için örnek teşkil etsin diye de bekliyorsunuz” dedi.  
EMEK EN YÜCE DEĞERDİR, O DEĞERE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR 
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’da yaptığı açıklamada: “Fabrikanın önündeki mağduriyeti görüyoruz. Her sabah besmelesini çekip içeri giren alın teri ile Grup Tekstil’in refahını yükselten emekçilerin yüz üstü bırakıldığını hep beraber görüyoruz. Bu sadece Çorlu’da değil tüm Türkiye’de devam ediyor. Kapaklı’da da var, Çerkezköy’de Kocaeli’nde de var. Sandıktan işçilerinin tazminatlarının ödenmesi lazım. Her ay işçinin maaşından pirimler kesiliyor. Emek en yüce değerdir, önemli olan yüce değere sahip çıkmaktır” dedi.  
VERİLEN SÖZLER NEREDE KALDI
TEKSİF Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan yaptığı açıklamada: “Öncelikle sayın vekillerime teşekkür ediyorum. TEKSİF olarak biz yıllardan beri burada yetkiliyiz. Toplu iş sözleşmesi yapılan bir işyerimizdi. Gel gelelim son iki yıldan beri maaşlarımızı gerçekten şarter indirmeden, üretimi durdurmadan alamıyorduk. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında üretimi fabrikayı durduracağını işveren beyan etti.  Mart ayında bizim çıkışımızı verdiler. Araya pandemi girdi, temmuz ayında da fabrikayı sattı. Bize verilen sözlerde fabrika satıldığı zaman bizlerin alacaklarını ödeyeceklerini söylediler. O sözler nerede kaldı” dedi. 
İMDAT ŞAHİN