• “Okullar Başladı, Evde Bilgisayar, İnternet Yok!!”
  • “Okullar Başladı, Evde Bilgisayar, İnternet Yok!!”
  • “Okullar Başladı, Evde Bilgisayar, İnternet Yok!!”
  • “Okullar Başladı, Evde Bilgisayar, İnternet Yok!!”
  • “Okullar Başladı, Evde Bilgisayar, İnternet Yok!!”
Çorlu Güncel

“Okullar Başladı, Evde Bilgisayar, İnternet Yok!!”

  • 22 Eylül 2020
  • 1363 Kez Okundu

İçişleri Bakanlığı talimatı doğrultusunda Çorlu Kaymakamlığı pandemi nedeniyle uzunca ara verilen “Halk ve Güvenlik Toplantısını” Kemalettin Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

 
Halk ve Güvenlik Toplantısı Melehat Kozar İlköğretim Okulu’nun bahçesinde gerçekleşirken, pandemi nedeniyle çok fazla vatandaş davet edilmedi. Gelen vatandaşlar Kemalettin Mahallesi’nde yaşanan sorunlara değinirken yetkililerde sorunları not aldı. 
KAYMAKAM SARILI BAŞKA BİR PROGRAMDAN DOLAYI KATILAMADI 
Kemalettin Mahallesi’nde düzenlenen Halk ve Güvenlik Toplantısı’na Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı başka bir programdan dolayı katılamadı. Çorlu Kaymakamlığını Yazı İşleri Müdürü İrfan Bay temsil etti. İrfan Bay ile birlikte Çorlu’daki kurum amirleri toplantıya katıldı. Çorlu Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü İrfan Bay Kemallettin Mahallesi sakinlerinin yaşadığı sorunları tek tek not aldı, ilgili birimlere iletileceğini ifade etti.  
“OKULLAR BAŞLADI, İNTERNETİMİZ VE BİLGİSAYARIMIZ YOK”
Halk ve Güvenlik Toplantısı’na katılan Kemallettin Mahallesi sakinleri internet ve bilgisayarlarının olmadığından yakındı. Okulların başlamasıyla birlikte uzaktan eğitim yapılırken, Kemalettin Mahallesi sakinleri internetlerinin ve bilgisayarlarının olmadığını söyledi ve devletten yardım istediklerini belirtti. Çoğu eve internet alamadıklarından söz eden mahalle sakinleri aynı zamanda evlerde bilgisayarların olmadığını da ifade etti. 
“KEMALETTİN MAHALLESİNDE UYUŞTURUCU BAŞLICA SORUN” 
Kemalettin Mahallesi’nin sorunlarından söz etmeye devam eden mahalle sakinleri en büyük sorunun uyuşturucu olduğunu kaydetti. Özellikle Kocatepe Camii’nin bahçesine sürekli madde bağımlılarının girdiğini ifade eden mahalle sakinleri çözüm bulunmasını istedi. Aynı zamanda Melehat Kozar İlköğretim Okulu’nun çevresinde de madde bağımlılarının dolaştıklarını kaydeden mahalle sakinleri emniyetten destek istedi. 
“MAHALLEDE SİLAH ATIŞLARI YAPILIYOR, ÖNLEM ALIN”
Melehat Kozar İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düzenlenen Halk ve Güvenlik Toplantısı kapsamında mahalle sorunlarından bahsetmeyi sürdüren mahalle sakinleri, mahallede Küme Evleri bölgesinde uzun namlulu silahlarla ateş edildiğini kaydetti. Yetkililerden bu konuda önlem almasını talep eden mahalle sakinleri, sorunlarının en kısa sürede çözülmesini istedi. 
İMDAT ŞAHİN