• “Çalışmalar Bittiği Zaman Trafik Rahatlayacak”
  • “Çalışmalar Bittiği Zaman Trafik Rahatlayacak”
  • “Çalışmalar Bittiği Zaman Trafik Rahatlayacak”
  • “Çalışmalar Bittiği Zaman Trafik Rahatlayacak”
  • “Çalışmalar Bittiği Zaman Trafik Rahatlayacak”
Çorlu Güncel

“Çalışmalar Bittiği Zaman Trafik Rahatlayacak”

  • 01 Eylül 2020
  • 4958 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Orion Kavşağı’nda ve Çevre Yolu’nda devam eden çalışmalarla ilgili gazetemize konuşarak: “Çalışmalar bittiği zaman trafik rahatlayacak” dedi.


Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Çevre Yolu’na yapılan köprülü kavşak projesi ve Orion Kavşağı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol genişletme çalışmalarıyla ilgili gazetemize konuştu. Sarıkurt, “Çalışmalar bittiği zaman trafik rahatlayacak, Orion kavşağı çok rahat çalışan bir kavşak haline gelecek” dedi. 
ULAŞIMLA İLGİLİ SORUNLARA SAYILAR ÜZERİNDEN BAKMAK LAZIM 
“Ulaşımla ilgili konuları sübjektif değerlendirmeler son derece yanlış, Orion kavşağına battı çıktı yapalım, battı çıktı yapalım ağız alışkanlıkların bırakmak lazım” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Ulaşımla ilgili sorunlara sayılar üzerinden bakmak lazım. Bunlara baktırıldı, hemzeminde sadece şerit sayılarını değiştirerek oradaki problemin önemli bir kısmını çözebilme imkânı var. Çevre yolumuz eli kulağında bitmek üzere, bittiği zaman hep beraber göreceğiz, zaten Orion Kavşağı’ndaki trafik azalacak. Çok rahat çalışan bir kavşak olacağını düşünüyorum. Birde hem zeminde sabah çıkarken insanların nereye doğru gittiğini biliyoruz, akşam gelirken hangi aralıkta ne olduğunu biliyoruz. Bunları dikkate alan bir düzenleme yapıldı bunu da şoförler odamıza taksicilerimize hepsine gösterdik” dedi. 
 TRAFİĞİN RAHATLADIĞINI GÖRECEĞİZ
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Ahmet Sarıkurt, “Sırf battı çıktı görüntüsü olsun diye battı çıktı yapmak ülkenin kaynaklarını böyle değerlendirmek yanlış. Çok daha küçük bir yatırımla trafik probleminin çözüleceğine ben inanıyorum. Senelerce yan yana gelip konuşamadığımız için hikayenin doğrusunun tepsini yapamadık. Emlak konutları girişini Karayolları yapacak dedik olur mu canım dediler. Kim yapıyor şimdi Karayolları yapıyor çünkü onun vazifesi. Sorun çevre yolundan Emlak Konutlarına girmekte. Eğer şehrimize faydalı olmak istiyorsak birbirimizin olmadığı yerde değil, birbirimizin olduğu yerde beraber konuşarak mevzuatları kağıtları ve yazışmalarımızı önümüze alarak yapmamız lazım. Çevre yolunun tamamlanmasına az kaldı. Yaptırandan Allah razı olsun. Olmasına vesile olana teşekkür ediyoruz. Orası tamamlandığında trafiğin ne kadar rahatladığını göreceğiz. Orion kavşağında yaptığımız düzenlemede ona eşlik ederek trafik sorunu giderilmiş olacak” dedi. 
HAFİF RAYLI SİSTEMİ İNCELİYORUZ 
Çorlu’da ulaşım problemini çözmek için gerekli incelemeleri yaptıklarını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Eski Şifa Hastanesi’nin olduğu kavşakta projelerimiz var, ortak akıl iradesiyle Şoförler Odasına servisçilerimize sorduk, taksicilerimize soruldu. Oralarda yapılacak düzenlemeyle çok daha rahatlayacağız. Trafik problemi tamamen kalkar mı bana kalkan bir tane şehir gösterin, mevzuatları değiştirmediğimiz şehirleşme anlaşımızı değiştirmediğimiz sürece mevzuatlarla kolayca düzelebileceğini düşünmüyorum. Arkadaşlarımız hafif raylı sisteme bakıyor, bisiklet yoluyla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Gözümüz şehrimizin üzerinde sorunlara bakıyoruz. Bu şehirde taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun” dedi.  
İMDAT ŞAHİN