• Çorlu Halkı Yapılacağı Günü İple Çekiyor
  • Çorlu Halkı Yapılacağı Günü İple Çekiyor
  • Çorlu Halkı Yapılacağı Günü İple Çekiyor
  • Çorlu Halkı Yapılacağı Günü İple Çekiyor
Çorlu Güncel

Çorlu Halkı Yapılacağı Günü İple Çekiyor

  • 06 Ağustos 2020
  • 1351 Kez Okundu

Orion Alışveriş Merkezi karşısındaki Bağımsızlık ve Özgürlük Parkı’na yapılan 4 metre yüksekliğinde 24 metre genişliğindeki Balkan Anıtı’yla ilgili çalışmaların başlamaması tepkilere neden oldu.


Cumhuriyet Dönemini Ölümsüzleştiren Heykeltıraş olarak anılan Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından Çorlu’ya kazandırılan Balkan Anıtı’nın son durumunu Avrupa Yakası Gazetesi olarak geçtiğimiz aylarda gündeme taşımıştık. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 04 Temmuz tarihinde gazetemize verdiği demeçte Balkan Anıtı’nın bir aya kadar yapılacağını ifade etmişti. Bir ayda yapılacağı ifade edilen Balkan Anıtıyla ilgili hala bir çalışma başlamaması tepkilere neden oldu. 
SARIKURT, BİR AYA KADAR YAPILACAĞINI İFADE ETMİŞTİ 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 4 Temmuz 2020 tarihinde Balkan Anıtı’yla ilgili gazetemizin sorularını yanıtlamış Balkan Anıtı’nın bir aya kadar yapılacağını ifade etmişti. Sarıkurt verdiği demeçte: “Balkan Anıtı’yla ilgili gerekli çalışmalara başladık. Oradaki anıtta askerlerden biri devrilmişti gördük. Çorlu Belediye Başkan Yardımcımız Kültür Müdürlüğü’nden sorumlu Kemalettin Avcı hocamız takip ediyor. Yakın zamanda tadilatını yapıp bitirmeyi planlıyoruz. Tahmin ediyoruz, bir aylık bir süre zarfında tamamlanır, ışıklandırması da yapılacaktır” demişti. 
SADECE HEYKELLERİN BAĞLI OLDUĞU İPLER KALDIRILMIŞ 
120 yıllık tarih şeridini dört parçada veren Prof. Dr. Tankut Ökten’in yaptığı Balkan Anıtı’ndaki heykeller devrilmesin diye iplerle birbirine bağlanmıştı. Gazetemizin haberinden sonra heykellerin üzerindeki ipler çözülmüş, onun dışında Balkan Anıtı’nın yer aldığı havuz hala harabe bir şekilde duruyor. Balkan Anıtı’nı gören Çorlulu vatandaşlar, “bu kadar önemli bir tarihi anlatan Balkan Anıtı’nın biran evvel yapılmasını istiyoruz” dedi.  
İMDAT ŞAHİN