• Müzeye Gelenler Camiyi Böyle Mi Görecek?
  • Müzeye Gelenler Camiyi Böyle Mi Görecek?
Çorlu Güncel

Müzeye Gelenler Camiyi Böyle Mi Görecek?

  • 06 Ağustos 2020
  • 1679 Kez Okundu

1453 yılında yapılan tarihi Fatih Cami’nin şadırvanındaki çinkolar geçtiğimiz aylarda hırsızlar tarafından çalınmıştı. Çinkolar çalındıktan sonra tarihi caminin şadırvanı ve çeşmesi yapılmadan aylardır bekliyor.


Çorlu’da açılmaya hazırlanan Balmumu Müzesi’ne gelen ziyaretçiler tarihi Fatih Camisi’ni bu şekilde mi görecek diyen cami cemaati yetkileri uyardı:  “Dışarıdan gelen ziyaretçiler bölgeyi gezmek isteyecekler, tarihi camiye geldiklerinde burasını böyle mi görsünler” dedi. 
HIRSIZLAR TARAFINDAN ÇİNKOLARI ÇALINMIŞTI 
Hırsızlar aylar önce caminin şadırvan ve çeşmesinin üzerinde bulunan çinkoları çalmışlardı. Aradan aylar geçmesine rağmen camide hiçbir çalışma yapılmadı. Cami esnafı bir an önce bu görüntünün ortadan kaldırılmasını istedi. Cami cemaati: “Aylar önce hırsızlar Tarihi Fatih Camii’nin şadırvanının ve çeşmenin çatısındaki çinkoları çaldılar. Hırsızlık olayının üzerinden aylar geçmesine rağmen kimse gelip ilgilenmedi. Bizler camimizin böyle durmasını istemiyoruz. Bir an önce şadırvanın üzerini ve çeşmenin çinkolarının yapılmasını istiyoruz” dedi. 
Tarihi caminin restorasyonu ve onarım işlemlerinin biran evvel yapılması gerektiğini vurgulayan cami cemaati bu kötü görüntünün tarihi camiye yakışmadığını ifade etti. Konuşmayı sürdüren cami cemaati, “buranın yapılmasıyla ilgili hangi kurum ilgileniyorsa biran önce ilgilenip yapması gerekiyor. Aylardır bu şekilde durması gerçekten Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor. Yakında Balmumu Müzesi açılacak ziyarete gelenler bu camiyi böyle mi görecekler” dedi.  
İMDAT ŞAHİN