Kırklareli'nde sokak hayvanlarının bakımlarının yapılması ve kayıt altına alınmalarını sağlamak için mikroçip takılmaya başlandı.

Kırklareli'nde sokak hayvanlarının bakımlarının yapılması ve kayıt altına alınmalarını sağlamak için mikroçip takılmaya başlandı.
İhbar hattı numaralarını sosyal medya hesaplarından paylaşan Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşlardan olumsuz durumları ihbar etmesini istedi. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ihbar hattı açıklamasında, “Tekirdağ’da artık huzur bozan, rahatsızlık veren küçük ayrıntılarda bile daha bir gayretle yanınızda olacağız. Şehrimizin huzurunu zirvede tutmak tutabilmek için yeni bir iletişim hatalımız var. 7/24 emrinizde, gürültü, metruk alanlar, uyuşturucu, huzur bozucu uygunsuzluklar başta olmak üzere şikayet ve bildirimleriniz için sizlerden yazılı resimli haber bekliyoruz” notu düşüldü.
İMDAT ŞAHİN
Çocuklar interaktif ve eğitici oyunla unutulmaz anlar yaşadı. Oyun boyunca hem doyasıya eğlenen izleyiciler, aynı zamanda paylaşmanın önemini ve hayattaki değerini eğlenceli bir dille öğrenme fırsatı buldu. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kahkahalar ve alkışlar sahnede yankılandı.
Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak Çorlu Belediyesi’nden yapılan açıklamada çocukların sanatsal ve kişisel gelişimine katkıda bulunan oyunun sahnelenmesinde emeği geçen Pastavilla Tiyatrosu oyuncularına ve oyunu büyük bir dikkatle izleyen çocuklara teşekkür edildi. Yapılan açıklamada bu tür etkinliklerin, çocukların sosyal becerilerini geliştirmesine ve toplumsal değerleri içselleştirmesine önemli katkı sağladığına da vurgu yapıldı.
Ergene ‘de geçtiğimiz hafta Cumhuriyet ve Sağlık Mahallelerinde tamamlanan yol yapım ve bakım çalışmalarının ardından ekipler, bu hafta Vakıflar ve Velimeşe Mahallelerinde çalışmalarına devam ediyor. Velimeşe Mahallesi ile Vakıflar Mahallesi’nde taş parke yol yapım ve tamirat çalışmaları titizlikle yürütülürken, araç trafiğinin yoğun olduğu Velimeşe Tatar Yolu Caddesi ve Dedebal Caddesi’nde sürücülerin hızını kontrol altına almak amacıyla kasisler yapılıyor. Öte yandan yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte yangın riskine karşı da önlemler alan belediye, çevre temizliği ve ot biçme çalışmalarına ağırlık verdi. Yeşiltepe, İğneler, Cumhuriyet, Ulaş ve Velimeşe Mahallelerinde gerçekleştirilen ot biçme faaliyetleri, özellikle boş arsalar, yol kenarları ve sık ağaçlık alanlarda yoğunlaştırıldı. Ergene Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda belirlenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.