• Sanat Sokağı Uyuşturucuya Teslim Oldu
  • Sanat Sokağı Uyuşturucuya Teslim Oldu
  • Sanat Sokağı Uyuşturucuya Teslim Oldu
  • Sanat Sokağı Uyuşturucuya Teslim Oldu
  • Sanat Sokağı Uyuşturucuya Teslim Oldu
  • Sanat Sokağı Uyuşturucuya Teslim Oldu
  • Sanat Sokağı Uyuşturucuya Teslim Oldu
  • Sanat Sokağı Uyuşturucuya Teslim Oldu
  • Sanat Sokağı Uyuşturucuya Teslim Oldu
Çorlu Güncel

Sanat Sokağı Uyuşturucuya Teslim Oldu

  • 27 Haziran 2020
  • 1192 Kez Okundu

Büyük bir heyecanla 6 Ekim 2019 tarihinde açılan Sanat Sokağı bir süre sonra madde bağımlılarının sığınağı haline geldi. Durum böyle olunca sokaktaki tezgâhlar belediye tarafından kaldırıldı.


Açıldığı ilk günlerde canlı olan Sanat Sokağı kış aylarının başlamasıyla birlikte atıl duruma düşüp, madde bağımlılarının sığınağı haline geldi. Sanatseverlerin yaptığı el emeği göz nuru sanat eserlerini koydukları tezgahlarda yatıp kalkmaya başlayan madde bağımlıları nedeniyle sokaktaki tezgahlar kaldırıldı. Açıldığı tarihten bu yana hiçbir bakımın yapılmadığı Sanat Sokağı en sonunda kaderine terk edilip, tezgâhları da kaldırıldı. 
9 AY ÖNCE AÇILMIŞTI 
Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kültür Sanat Derneği’nin girişimiyle hayata geçirilen sanat sokağı üzerinden daha 9 ay geçmeden atıl duruma geldi. Çorlu Belediyesi tarafından sokağın üzerini renklendirmek için çekilen şeritler yerinden sökülmüş,  tekrar düzenlenmeyen sokakta şeritler sağa sola bağlanmış durumda. 
TEZGÂHLARI MADDE BAĞIMLILARI KULLANMAYA BAŞLADI 
İlk açıldığı günlerde sanatseverler tarafından yaptıkları sanat eserlerinin sergilendiği Sanat Sokağı kış aylarının başlamasıyla birlikte atıl duruma düştü. Havanın soğuk olması nedeniyle tezgah açamayan sanatseverlerin yerini madde bağımlıları almaya başladı. Tezgahlardaki kilitleri kırarak içine giren madde bağımlıları tezgahların içinde uyuşturucu kullanmaya başladı. Durum böyle olunca geçtiğimiz Perşembe günü Çorlu Belediye tezgâhları yerinden sökerek aldı. 
BİZ SANAT ÇALIŞMALARIMIZI SERGİLEYECEĞİMİZ BİR SOKAK HAYAL ETTİK 
Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ferit Gürsu süreci gazetemize anlatarak; “Biz başlangıçta sokağımızı açarken oranın gerçekten el emeği göz nuruyla yapılan sanat çalışmalarını sergileyebileceğimiz düzgün kabul edilebilir bir sokak olmasını hayal ettik. Başlangıçta bunu önemli ölçüde de sağladık. Daha sonra kış koşullarında arkadaşlarımız sokakta olumsuz hava koşullarından dolayı dayanamadılar, süreklilik bozuldu. Ancak iyi havalarda açabildik. Son zamanlarda yaşanan pandemi nedeniyle dışarıya çıkamadı arkadaşlarımız” dedi.  
SANAT SOKAĞI ADETA EL DEĞİŞTİRDİ 
Konuşmasını sürdüren Çorlu Kültür Sanat Derneği Başkanı Ferit Gürsu, “Bizim arzu etmediğimiz şekilde Sanat Sokağı el değiştirdi, bizim gibi düşünerek yatırım yapan esnaflarımız da var, orada sanatla ilgili kafe açıldı, sanatla ilgili Ayşin Bedri Selvi Kültür Sanat Merkezi var. Biz aynı amaç doğrultusunda çalışıyoruz. Amacımız sanatla kültürle edebiyatla ilgili olan insanları bir araya getirmek. Derneğimizde komşu sanat derneğinde faaliyetlerimizi yürütmek bizim amacımız. Biz çevredeki esnafla da bağlantı kurarak bizim inandığımız yolda, yavaş yavaş kabuk değiştirmelerini, faliyet alanlarını değiştirmelerini arzuluyorduk, bunun için gayret gösteriyorduk. Bu salgın döneminde adeta boş bıraktığımız alanda başka gelişmeler ortaya çıktı” dedi. 
NE YAZIK Kİ GÜVENLİK SAĞLANAMADI  
“Ne yazık ki gerek belediyemizden, gerek Kaymakamlığa yazdığımız yazılardan, emniyetten talep ettiğimiz güvenlik konusunda daha sıkı bir denetimi sağlayamadık” ifadelerini kullanan Ferit Gürsu, “Bu tek başımıza bizim sağlayacağımız bir şey değil. sadece zabıta gücüyle de olmaz, mutlaka emniyet görevlilerinin orayı daha sıkı bir denetime almaları gerekiyordu. Sokağın temizliğinin belediye tarafından yapılması gerekir, sokağın daha iyi aydınlatılması gerekir. Bir mobese kamerası konularak olayların izlenmesi gerekir. Bunları da biz yerel yöneticilerle yaptığımız toplantılarda tek tek konuştuk” dedi. 
 BİZE VERİLEN SÖZLER YERİNE GELMEDİ
Güvenlik konusunda yerel yöneticilerle yaptıkları görüşmeleri de anlatan Çorlu Kültür Sanat Derneği Başkanı Ferit Gürsu, söylenen sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti. Gürsu, “Bu anlamda söz de aldık, bunlar çözülebilecek sorunlar diye söylendi. Bizle bunların beklentisi içerisindeydik. Ancak gelişmeler tam umduğumuz gibi olmadı, sonuçta tezgahlar kaldırıldı. Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt ile en son yaptığımız görüşmede, buranın bu şekilde devam edemeyeceğini kararlaştırmış ve tezgahların sökülmesi talimatını vermiş. Bu şartlarda bunun kaçınılmaz olduğunu bizde kabul ettik” dedi. 
BALMUMU MÜZESİ AÇILDIĞI ZAMAN TEZGAHLAR TEKRAR KONULAK
Tezgahların kaldırıldığı gün Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile görüştüklerini ifade eden Ferit Gürsu, konuşmasını sürdürdü: “Tezgahların söküldüğü Perşembe günü ÇKS ve ABS Dernek başkanları olarak belediye başkanımızı ziyaret ettik ve söylediklerinden memnun olduk. Balmumu Müzesi’nin açılması sırasında Sanat Sokağımı onarılmış yeniden boyanmış şekilde oraya tekrar kurmaya düşündüklerini ifade edildi. Bir tarih belirtilmedi. Balmumu Müzesi geldiği zaman Sanat Sokağı’ın bakımı tekrar yapılacak. Tezgahlar tekrardan bakımları yapılarak konulacağı ifade edildi. Bizler sanatsever arkadaşların sanat çalışmalarının sergilenebileceği bir yer olmasını tekrar isteriz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN