• Esnaflar Dört Gözle Müzenin Açılmasını Bekliyor
  • Esnaflar Dört Gözle Müzenin Açılmasını Bekliyor
  • Esnaflar Dört Gözle Müzenin Açılmasını Bekliyor
Çorlu Güncel

Esnaflar Dört Gözle Müzenin Açılmasını Bekliyor

  • 28 Mayıs 2020
  • 947 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından yapılan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi’nin her şeyi hazır salgın sürecinin bitmesi bekleniyor. Bölge esnafı da müzenin biran önce açılmasını istiyor.


110 adet balmumu heykelini satın alan Çorlu Belediyesi Eski Tarihi Belediye Binası’na balmumu müzesini kurmaya hazırlanıyor.  Çalışmaların büyük bir kısmını tamamlayan Çorlu Belediyesi korona virüsün araya girmesiyle birlikte müzenin açılış tarihi gecikti. Eski Tarihi Belediye Binasında müze için bazı değişiklikler yapıldı. Binanın girişine turnikeler konulurken iç dizaynı da tamamlandı. Sadece heykellerin yerleştirilme işlemi kalırken, balmumu heykellerini yerleştirmek için gelecek heyet bekleniyor. 
110 BALMUMU HEYKELİ SATIN ALINMIŞTI 
Çorlu Belediyesi tarafından 2020 yılının Ocak ayı başlarında balmumu müzesi yapmak için 110 adet heykel satın alınmıştı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt müze için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i Çorlu’da misafir etmişti. Müzenin yapılacağı Eski Tarihi Belediye Binası’nı gezen Büyükerşen, “müzenin Çorlu’ya çok sayıda ziyaretçi çekeceğini” ifade etmişti. 
BİNAYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI 
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Çorlu’ya yaptığı ziyarette binada yapılacak değişiklikleri Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt’a anlatmış, değişiklikler kısa sürede tamamlanmıştı. Korona virüsün araya girmesiyle birlikte sürecin uzadığı Balmumu Müzesi’yle ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “binadaki çalışmaların sona erdiğini sadece heykellerin yerleştirme işlemi olduğunu onun içinde Eskişehir’den heyetin geleceğini” ifade etti. 
SADECE HEYKELLERİN YERLEŞTİRİLME İŞLEMİ KALDI 
Çorlu Belediyesi tarafından Çorlu’ya kazandırılacak olan Balmumu Müzesi’yle ilgili sadece heykellerin binaya yerleştirilme işlemi kaldı. Heykellerin binaya yerleştirme işlemlerinin ardından müze açılacak. Korona virüsün araya girmesiyle birlikte süreç uzarken kısıtlamaların kalmasının ardından müze ile ilgili çalışmalar hız kazanacak. 
BÖLGEYE CANLILIK GELECEK
Bölgede faaliyet gösteren esnaflar müzeyle ilgili gazetemize konuştu: “Balmumu müzesi bölgeye canlılık getirecek. Bu bölge gerçekten uyuşturucu kullanıcılarının meskeni durumuna geldi. Müzeyle birlikte bir hareketlilik yaşanırsa buradaki bu olumsuzluklarda ortadan kalkacaktır. Esnaf olarak bizler içinde çok iyi hareketlilik yaşandığı zaman bizlerin de işleri açılacaktır. Bizlerde müzeyle birlikte para kazanabiliriz” dedi.