• Ergene Maske Dağıtımı Devam Ediyor
  • Ergene Maske Dağıtımı Devam Ediyor
Çorlu Güncel

Ergene Maske Dağıtımı Devam Ediyor

  • 22 Mayıs 2020
  • 1090 Kez Okundu

Korana virüs salgınından korunmak için kullanılması zorunlu olan koruyucu maskeleri kendi bünyesinde üreten Ergene Belediyesi, maskeleri vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtmaya devam ediyor.



Ergene Kültür Merkezinde kurulan maske atölyesinde üretilen maskeleri Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel vatandaşların evlerine kadar götürüyor. Daha önceki haftalarda Cumhuriyet, Yeşiltepe, Sağlık, Velimeşe, Ulaş, Vakıflar ve Misinli mahallelerinde kapı kapı gezerek vatandaşlarına maske dağıtan Başkan Yüksel önceki günde Kırkgöz ve Esenler Mahallelerinde 10.000 adet maske dağıttı. İlerleyen haftalarda diğer mahallelerde de maske dağıtımına devam edeceklerini kaydeden Başkan Yüksel, ayrıca maske ihtiyaçlarını karşılamak için vatandaşların mahalle muhtarlarına ve Ergene Kültür Merkezine de başvurabileceklerini hatırlattı.

221.100 Adet Maske Dağıttık

Ergene’de ilçe genelinde toplamda 221.100 adet maske dağıttıklarını belirten Başkan Yüksel, “İlçemizde halkımızın maske ihtiyacını karşılamak üzere Kültür Merkezimizde kurmuş olduğumuz atölyede üretilen maskelerden toplamda vatandaşlarımıza 221.100 adet dağıttık ve dağıtmaya da devam ediyoruz. Ürettiğimiz maskeleri muhtarlarımıza teslim ettik, bunun yanı sıra ayrıca belediye personellerimiz ile kapı kapı gezerek vatandaşlarımızın evlerine de teslim ediyoruz” dedi.

Ergene’de Panik Yok Tedbir Var

Ergene ilçesinde panik yok tedbir var diyen Başkan Yüksel, “Türkiye’de Covid-19 vakası görülmeden ilçemizde tedbirlerimizi almaya başladık. İlk olarak pazarlarda vatandaşlarımıza ve esnafımıza maske, dezenfektan, sıvı sabun ve eldiven dağıttık ve pazarda esnafımızın maskesiz eldivensiz satış yapmasını yasakladık. Okullarımızı, camilerimizi, sağlık ocaklarımızı, eczanelerimizi, otobüs duraklarımızı, kurum binalarımızı ve toplu yaşam alanlarımızda ilaçlama çalışmalarında bulunduk. Cadde ve sokaklarımız deterjanlı sular ile yıkandı, kendi imalathanemizde yapmış olduğumuz dezenfektan stantlarını Pazar giriş çıkışlarına ve halkımızın yoğun olduğu bölgelere koyduk. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte mahallelerimizde ki ana caddeler sabunlu sular ile yıkandı” dedi.

Salgınla Mücadelemiz Devam Ediyor

Covid-19 salgınıyla mücadelelerin devam ettiğini belirten Başkan Yüksel, “Halkımızın sağlığı için salgınla mücadelemiz tüm hızımızla sürüyor. Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önemli, gece gündüz demeden, zaman gözetmeksizin çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

GÖKHAN DUMAN