• 13 Bin Litre Dezenfektan Kullanıldı
  • 13 Bin Litre Dezenfektan Kullanıldı
  • 13 Bin Litre Dezenfektan Kullanıldı
  • 13 Bin Litre Dezenfektan Kullanıldı
Çorlu Güncel

13 Bin Litre Dezenfektan Kullanıldı

  • 24 Mart 2020
  • 1044 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi korona virüs salgını nedeniyle bu güne kadar 13 bin litre dezenfektan kullandı. Çorlu Belediyesi parkları, binaları, sokakları dezenfekte çalışmalarına devam ederken aynı zamanda virüse karşı da vatandaşları da tedbir konusunda uyarıyor.


Çorlu Belediyesi bu güne kadar dış ve iç mekanları dezenfekte etmek için 13 bin 46 litre dezenfekte malzemesi kullanılırken, el dezenfektanı için ise 1300 litre dezenfektan malzemesi kullandı. Toplamda 14 bin 346 litre dezenfektan malzemesi kullanan Çorlu Belediyesi bunun yanı sıra 10 bin 900 adette maske dağıtımı gerçekleştirdi.

BELEDİYE İLK GÜNDEN BERİ DEZENFEKTE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Çorlu Belediyesi ilk günden itibaren tedbirleri alarak dezenfekte çalışmalarına başladı. Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bu güne kadar 9 bin 630 litre dezenfektan malzemesi kullandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü 1400 litre dezenfektan malzemesi, Destek Hizmetleri Müdürlüğü 1300 litre el dezenfektanı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 2 bin 16 litre dezenfektan kullandı. İç ve dış dezenfektan için toplamda 13 bin 46 litre el dezenfektanı için 1300 litre malzeme kullanıldı. Toplamda toplanda 14 bin 346 litre dezenfektan kullanılmış oldu.

BELEDİYE ŞU ANA KADAR 10 BİN MASKE DAĞITTI

Çorlu Belediyesi dezenfektan çalışmalarının yanı sıra vatandaşlara maske ve eldiven dağıtımı da gerçekleştirdi. Çorlu Belediyesi bugüne kadar 10 bin 900 adet maske dağıtırken, 1800 adet te eldiven dağıtımı yaptı. Bunların yanı sıra Çorlu Belediyesi Pazar yerlerine, belediye hizmet binalarına ve muhtarlıklara toplamda 86 adet dezenfektan aparatı koydu. 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Korona virüs önlemleri kapsamında sokakları da yıkayan Çorlu Belediyesi korona virüs etkisini yitirene kadar çalışmalarına devam edecek. Halkın sağlığı için çalışmalarını aralıksız sürdüren Çorlu Belediyesi yol kenarlarındaki elektrik direklerine de görsel hazırlayarak korana virüsüne karşı farkındalık yaratıyor. Çorlu Belediyesi yetkilileri yaptığı açıklamayla korona virüs tedbirleri kapsamında çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

İMDAT ŞAHİN