• “Tamirat Bakım İşleri Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Ait”
  • “Tamirat Bakım İşleri Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Ait”
  • “Tamirat Bakım İşleri Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Ait”
  • “Tamirat Bakım İşleri Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Ait”
Çorlu Güncel

“Tamirat Bakım İşleri Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Ait”

  • 12 Şubat 2020
  • 1237 Kez Okundu

Çorlu'da Aralık ayı içerisinde iki kere hırsızlık olayının olduğu Fatih Cami’nin tadilatı ile ilgili Çorlu Müftüsü Mevlüt Haliloğlu gazetemize konuştu.


Fatih Cami’sinde Aralık ayında peş peşe iki hırsızlık olayının olduğunu ifade eden Çorlu Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, tarihi camilerin sadece kullanım haklarının Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait olduğunu ifade etti. Fatih Camii’nin mülkiyetinin Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğunu ifade eden Haliloğlu, tamir ve yapım işlerini Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yapacağını söyledi. 
SADECE KULLANIM HAKKI MÜFTÜLÜKLERDE 
 “Fatih Cami tarihi bir camimiz 1453 yılında yapıldığı kayıtlarda geçiyor” diyen Çorlu Müftüsü Mevlüt Haliloğlu tarihi camilerin mülkiyetlerinin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu ifade etti. Camilerin kullanım hakkının Diyanet İşleri Başkanlığında olduğunu ifade eden Haliloğlu, “Fatih Cami’nin mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait, Diyanet İşleri Başkanlığı bu caminin ve diğer tarihi camilerin kullanım hakkına yani intifa hakkına sahip” dedi. 
PEŞ PEŞE İKİ DEFA HIRSIZLIK OLAYI OLMUŞ 
Tarihi Fatih Cami’ndeki hırsızlık olaylarını anlatan Çorlu Müftüsü Mevlüt Haliloğlu: “Geçtiğimiz Aralık ayının 20’sinde orada bir hırsızlık olayı vuku bulmuş 21 Aralıkta tekrar etmiş. Orada ki cami görevlimizin bize verdiği bilgiye göre ve oradaki kameralardan belirlediklerine göre 20 Aralık gece vakti dışarıdan iki kişi giriyor, biri gözetliyor diğeri şadırvanın üzerine çıkarak şadırvanın üstündeki kurşunlardan bir kısmını söküp alıyor. Ertesi gün 21 Aralık’ta sabaha karşı saat 05:00 sularında yine aynı şekilde söküyorlar. Bize bu konuyla ilgili cami çalışanlarımız bilgi verdi” dedi. 
TAMİR, BAKIM ONARIM VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE AİT  
“Hırsızlık olayı polise bildirildi, kamera kayıtlarından hırsızlık olayı belirlenmiş konu mahkemeye intikal etmiş, mahkemenin safahatı hakkında bilgi sahibi değiliz, mahkemeden buranın masrafı ne kadardır diye bize sordular. Bizde bize ait olmadığı için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yazıyı intikal ettirdik” diyen Çorlu Müftüsü Mevlüt Haliloğlu: “Vakıflar Genel Müdürlüğü mahkemeye konu hakkında bilgi verin diye yazı yazdık. Ne zaman yapılacağına dair bize Vakıflar Genel Müdürlüğü bir açıklama yapmadı. Onların kendilerine ait bir programı vardır ve bu program çerçevesinde hareket edeceklerdir. Tamir tadilat onarım işleri Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait” ifadelerini kullandı.