Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çorlu’yu ziyaret ederek kurulacak olan Balmumu Müzesi’ni yerinde inceledi.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çorlu’yu ziyaret ederek kurulacak olan Balmumu Müzesi’ni yerinde inceledi.







Türkiye’nin birçok kentinde öğretmenevleri hizmet verirken, yaklaşık 309 bin nüfusu ve 4 bine yakın öğretmeni bulunan Çorlu’da öğretmenevinin olmaması tepki çekiyor. Yaklaşık 6 yıl önce kapatılan Çorlu Öğretmenevi’nin yerine bugüne kadar yeni bir tesis kazandırılamadı. Öğretmenevi yapılması için yer bulunmasına rağmen projenin bir türlü hayata geçirilememesi dikkat çekiyor. Omurtak Caddesi’nde, eski Şifa Hastanesi’nin hemen yanında bulunan boş binanın 40 yataklı ve lokali bulunan bir öğretmenevine dönüştürülmesi planlanmıştı. Söz konusu proje için Bakanlık onayının alındığı ve ön projelerin çizilmesinin beklendiği belirtilirken, aradan geçen sürede somut bir gelişme yaşanmadı. Sürecin neden ilerlemediği ve planlanan öğretmenevinin yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu.
ÇORLUDA 6 YILDIR ÖĞRETMEN EVİ YOK
Türkiye’nin dört bir yanında öğretmen evleri hala aktif ve kullanılıyorken, Çorlu’da 6 yıldır öğretmen evinin olmaması tepkileri de beraberinde getiriyor. Öğretmenlerin aileleriyle birlikte sosyalleşebilecekleri alanların kapatılması tepki çekerken Çorlu’da biran önce öğretmen evinin açılması istendi.
ADIM ATILDI FAKAT SONU GELMEDİ
Çorlu’da öğretmenevi için yıllar önce adım atılmasına rağmen proje bir türlü hayata geçirilemedi. Öğretmenevi projesinin Bakanlık tarafından onaylandığını ve ön planların çizilmesi gerektiğini açıklamıştı. Ancak aradan geçen sürede ön hazırlık aşaması dahi tamamlanamadı. Sürecin neden uzadığı ve öğretmenevinin ne zaman hizmete gireceği belirsizliğini korurken, vatandaşlar tepkilerini “Çorlu için öğretmenevi hayal oldu” sözleriyle dile getiriyor.
ÇORLU’YA GELEN MEMURLAR KALACAK YER BULAMIYOR
Çorlu’ya gelen devlet memurları Çorlu’da kalacak yer bulamıyor. Çorlu’da ne bir polis evi ne de öğretmen evi var. Çorlu’ya gelen devlet memurları kalacak yer olmayınca kalacak otel veya pansiyon aramak zorunda kalıyor. Özellikle tayin dönemlerinde büyük zorluk yaşayan memurlar, öğretmenevinin ve polis evinin olmamasını bekliyor.
ÖĞRETMENLER PROJEJİ DÖRT GÖZLE BEKLİYOR
Yıllardır öğretmenevinin olmadığı Çorlu’da öğretmenler projeyi dört gözle bekliyor. Omurtak Caddesi üzerinde bulunan bina şu anda boş dururken, biran önce binanın ihalesinin yapılarak öğretmenevine dönüştürülmesi bekleniyor. Çorlu’daki öğretmenlerde biran önce projenin ortaya çıkmasını istiyor.
İMDAT ŞAHİN
Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin ulaşımını daha güvenli ve düzenli hale getirmek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, bölgede U şeklinde yol düzenlemesi gerçekleştiriliyor. Yol ve kaldırım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan ulaşım yoğunluğunun daha düzenli hale gelmesi bekleniyor.
Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, Okullar Bölgesi’nde devam eden çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, kaldırım çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Kum, orta bölümde kalan çalışmaların da toparlanmasının ardından bölgenin 14 Eylül Pazartesi günü hizmete açılacağını ifade etti. Veliler ve öğrenciler, eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte bölgede ulaşım sorunu yaşanmaması için çalışmaların okulların açılışına kadar tamamlanmasını bekliyordu.
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Okullar Bölgesi’nde öğrenci, veli, öğretmen ve vatandaşların ulaşımının daha rahat ve güvenli hale gelmesi bekleniyor.
GÖKHAN DUMAN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret eden Furkan Biçer Tekirdağ’daki teşkilat çalışmalarını, kongre sürecini ve gelecek döneme ilişkin yapılacak çalışmaları anlattı. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Biçer, “Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’yi makamında ziyaret ettik. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde; Tekirdağ’ımızdaki teşkilat çalışmalarımızı, tamamladığımız kongre sürecimizi ve önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerimizi Liderimize arz ettik. Nazik kabulleri, kıymetli değerlendirmeleri ve bizlere gösterdikleri teveccüh dolayısıyla Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’ye şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
İMDAT ŞAHİN