• “Balmumu Müzesi Şehrin Cazibesini Artıracaktır”
  • “Balmumu Müzesi Şehrin Cazibesini Artıracaktır”
  • “Balmumu Müzesi Şehrin Cazibesini Artıracaktır”
  • “Balmumu Müzesi Şehrin Cazibesini Artıracaktır”
  • “Balmumu Müzesi Şehrin Cazibesini Artıracaktır”
  • “Balmumu Müzesi Şehrin Cazibesini Artıracaktır”
  • “Balmumu Müzesi Şehrin Cazibesini Artıracaktır”
Çorlu Güncel

“Balmumu Müzesi Şehrin Cazibesini Artıracaktır”

  • 13 Ocak 2020
  • 1621 Kez Okundu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çorlu’yu ziyaret ederek kurulacak olan Balmumu Müzesi’ni yerinde inceledi.


Çorlu Belediyesi tarafından Tarihi Belediye Binası’nda kurulacak olan Balmumu Müzesi ile ilgili olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çorlu’ya gelerek incelemelerde bulundu. Tarihi Belediye Binasının yapısını çok beğendiğini söyleyen Büyükerşen, incelemelerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
ESKİŞEHİR DE KUYRUK OLUŞUYOR 
Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Eskişehir’deki müzemizi görmek için 800 metreye kadar uzun kuyruklar oluşuyor. Cumartesi Pazar Günleri Eskişehir’e gelen çok oluyordu. Şimdilerde ise müzeyi görmek için hafta içleri de kuyruk oluşuyor, o müze yeni yeni müzeler doğurdu.  İstanbul’da sergilemek istediler müzeyi onlara da vermişti. Sonra Çorlu’nun cazibesini arttırmak için bir şeyler yapmanız lazım dedik. Kültür Merkezleri Sanat Merkezleri, Eskişehir’in gelişmesinde kültür ve sanatın büyük etkisi oldu. Tabi şehirciliğe de ağırlık verdik. Bunun için halkın merakı ya heykelleri ya da çok güzel buldukları şehircilik alanındaki unsurlarla anı olarak resim çektirir. Dikkat edin, yüzde 95’i heykeller önünde resim çektirir. İnsanlar da bir özlem vardır. Hayatta olan ya da olmayan ünlü insanların yanına ulaşmak isterler, göremezler. Bu tür müzelerde heykellerin yanına gelip resim çekilirler. Bu gibi şeyler şehrin cazibesini arttırıyor” dedi. 
BU MÜZE SAYESİNDE ÇORLU’YA ÇOK FAZLA ZİYARETÇİ GELECEK  
“Ben de Trakyalıyım” diyen Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Annem Uzunköprülü. Bu müze ile birlikte Çorlu gelişecek ve ünlü olacak. Bunun dışında sevgili meslektaşım ve ekibi çok değerli insanlar. Kültür ve sanatı geliştirmemiz lazım. Aktiviteleri getirmeniz lazım buraya. Bağlı olduğunuz Büyükşehirde üniversite var oradaki öğrenciler gelecektir buraya. Civar il ve ilçelerden burayı görmeye gelecekler. Bu müze sayesinde Bulgaristan, Yunanistan, Romanya gibi ülkelerden de turistler gelecek”dedi.
MÜZE İÇİN BU BİNA UYGUNDUR, HEYKELLER BURAYA SIĞAR 
Konuşmasını sürdüren Yılmaz Büyükerşen, şu an hayatta bulunan ünlü isimlerin de balmumu heykellerinin bulunduğu yere geleceğini ve ilçeyi ziyaret edeceğini söyleyerek “Bina için arkadaşlarım fotoğrafları göndermişlerdi bana,  böyle bir binada olması uygundur, 110 tane heykel buraya sığar. Bu müzelerde zaman zaman değişiklik yapılır. Bazıları depoya alınır, bekletilir. Aradan bir süre zaman geçtikten sonra diğer heykeller sergilenir. Zaman zaman heykeli olan kişiler de buraya gelir” ifadelerini kullandı. 
ESKİŞEHİRDE KİMSE BALMUMU MÜZESİNE KARŞI ÇIKMADI 
Balmumu Müzesiyle ilgili Çorlu’daki eleştirilerin hatırlatıldığı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’de kimsenin kendisine karşı çıkmadığını ve aksine de destek olunduğunu dile getirdi. Büyükerşen, “Eskişehir’de bu müzeyi yaparken bana kimse karşı çıkmadı. Eskişehirliler biraz farklı düşünüyor herhalde sanat ve kültür açısından. Piyasadaki heykellerin değeri değişir. Malzemesi olan parafini Londra’dan geliyor. Üstlerindeki giysileri düşünün. Ucuz bir şey değil bu” dedi.  

BU MÜZEYİ ANTALYA İSTEMİŞTİ, BEN ÇORLU’YA VERDİM
İstanbul da bulunan balmumu heykellerini Antalya Belediyesi’nin de istediğini ifade eden Yılmaz Büyükerşen: “Bu müzeyi Antalya istiyordu ama başkanımızın gayretini gördüğüm için biraz da Trakya’ya gitsin istedim. Sanat ve kültür açısından Çorlu’nun gelişmesi için gayret arttırmanız lazım. Sabah işine, akşam da evine giden insanların yaşadığı şehre ben şehir demem. İnsanlar azcık evlerinden dışarı çıkmalı. Her aile gelir seviyesi ne olursa olsun gelirine göre en az hafta sonu çoluk çocuk dışarıda kebap yemeli köfte yemeli veyahut şehirde zaman geçirmeli. İnsanlar zamanın evlerinin dışında geçirmeli. Herkes koştur koştur evine gider işine gider. Çorlu’da zaman zaman müzik konserleri verilmeli, sanat galerileri olmalı. Bana kalırsa Ahmet Sarıkurt’a haberlerinizle cesaret vermelisiniz. Şehre renk katan şeyler bunlar. Şehirlerin küçük kalmasının nedeni, Çorlu’yu soracaksınız eğer ilçe belediyesi olması. Çorlu’nun il belediyesi ardından da büyükşehir olması gerekir” dedi.
İKİ GÜNDE ÇORLU’YU GEZDİ
Cumartesi ve Pazar gününü Çorlu’da geçiren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çorlu’da yapılan ve yapımı devam eden yatırımları yerinde inceleyerek Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve ekibinden bilgiler aldı. 
İMDAT ŞAHİN