• “Bu Karar Tarihe Kara Leke Olarak Düşecek”
Çorlu Güncel

“Bu Karar Tarihe Kara Leke Olarak Düşecek”

  • 13 Ocak 2020
  • 906 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yaptığı açıklamada, “Velimeşe’de bulunan 350 dekarlık arazi emlak değerinden kamulaştırılmak isteniyor. Eğer bu karar alınırsa tarihe kara leke olarak geçecektir” dedi.


Belediyenin arazilerinin emlak değerinden değil gerçek değerinden kamulaştırılması gerektiğini ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bu araziler kolay alınmadı, geçmişte köy tüzel kişiliği varken o bölgenin insanları kollarındaki bilezikleri satarak o yerleri aldılar. Şimdi emlak değerinden kamulaştırılmak isteniyor. Ergene halkı adına buna karşı çıkıyorum” dedi. 
ERGENE ADINA ÇOK ÜZÜCÜ 
Konuşmasını sürdüren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Biz bu güne kadar yaptığımız yatırımları tamamen öz kaynaklarımızla yaptık, bunlar kolay işler değil. Bilindiği üzere Velimeşe’de 350 dekar sanayi alanımız var. Buralar emlak değerinden kamulaştırmak isteniyor, Ergene adına üzücü bir olay, bu karar tarihe kara leke olarak düşecek, sonuçta sanayicinin gücü var. Ergene’de sanayinin doluluk oranı yüzde 40, yüzde 80-90 değil, bu topraklar geçmişe döndüğümüz zaman kolay alınmadı, insanlar kollarındaki bilezikleri, parmaklarındaki yüzükleri satarak aldılar. Belediye olunca köy tüzel kişiliğinden belediye geçti. Kolay süreçlerden geçilerek alınmadı bu yerler. Şimdi sermayenin yanında durmak kolay. Biz sanayiciye tabiî ki karşı değiliz temiz sanayinin yanındayız. Yerlerimizin de emlak değerinden kamulaştırılmasına karşıyız” dedi. 
GERÇEK DEĞERİNDEN KAMULAŞTIRILMASINI İSTİYORUZ  
Ankara’ya gideceğini ve bu konuyu dile getireceğini ifade eden Rasim Yüksel; “15-16 Ocak ta Ankara da toplantı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sanayi Teknoloji bakanlığında bir proje yarışması var. Orada da ben Fatma Şahin’e söyledim, yine hatırlatacağım, sonuçta bu arazilerimiz değerinde kamulaştırılabilir, bunun gündeme getirilmesini istiyorum. Biz yerlerimizin sanayi alanlarımızın emlak değerinden kamulaştırılmasına karşıyız, tüm Ergene halkı adına karşıyım, sanayi gerekli mi gerekli doğru olabilir ama biz bu arazilerimizin emlak değerinde kamulaştırılmasını istemiyoruz” dedi. 
 İNSANLAR KANSER OLUYOR 
Ergene deresinin kirliliğine de dikkat çeken Rasim Yüksel, “Pis sular arıtmalar çalıştırılmadan deremize salınıyor. Bu da insanları derinden etkiliyor, insan sağlığını parayla satın alamazsınız. Bugün kansere yakalanmış bir vatandaşımızın tedavisi zor. Salınan kirli suyla birlikte insanlarımız kanser oluyor. Sağlık Mahallesi en çok bu kirlilikten etkilenen bölgemiz, orada kirliliği birebir yaşanıyor. İnsanlar artık dayanamıyor. Derelerimizin kirlenmesini istemiyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN