• İki Ayrı Etkinlik Engelliler Gününe Yakışmadı
  • İki Ayrı Etkinlik Engelliler Gününe Yakışmadı
  • İki Ayrı Etkinlik Engelliler Gününe Yakışmadı
  • İki Ayrı Etkinlik Engelliler Gününe Yakışmadı
  • İki Ayrı Etkinlik Engelliler Gününe Yakışmadı
  • İki Ayrı Etkinlik Engelliler Gününe Yakışmadı
Çorlu Güncel

İki Ayrı Etkinlik Engelliler Gününe Yakışmadı

  • 03 Aralık 2019
  • 1024 Kez Okundu

Her sene engellilerin bir arada olduğu 3 Aralık Dünya Engelliler günü bu sene iki ayrı etkinliğe sahne oldu.

Çorlu Kent Konseyi Engelliler Meclisi saat 10:00’da Atatürk Meydanı’nda anıta çelenk sunarken, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi de saat 11:00’da anıta çelenk sundu. Daha önceki yıllarda tek bir etkinlik düzenlenirken bu sene yapılan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde iki ayrı etkinlik düzenlendi.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurdseven ve Yasemin Ayyüksel geçtiğimiz gün yapılan Kent Konseyi Engelli Meclisi seçimlerinde başkanlık için yarışmıştı. Seçimi Yasemin Ayyüksel kazanırken, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde Çorlu’da iki ayrı etkinlik düzenlendi. Saat 10:00’da Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin etkinliği yapılırken, saat 11:00’da Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin çelengi anıta konuldu.

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NDE ENGELLİLER AYRILDI

Çorlu Atatürk Meydanı’nda düzenlenen iki farklı etkinliğe katılanlar, “keşke tek bir etkinlik yapılsaydı” yorumunu yaptılar. Saat 10:00’da Atatürk Meydanı’nda Kent Konseyi Engelli Meclisi etkinlik yaparken, saat 11:00’da Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi etkinlik yaptı. İki etkinliği de katılanlar “Keşke böyle olmasaydı, her sene tek bir etkinlik yapılıyordu, bu sene de bu şekilde olsaydı” dedi.

İKİ BAŞKAN SORULARI CEVAPLADI

Çorlu Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Yasemin Ayyüksel neden tek bir etkinlik yapılmadı sorusuna; “Kişilerin tercihi, ben teklifi götürdüm, dernek başkanının söylediği biz zaten her sene yapıyoruz, siz de kendi programınızı ayrı tutun” cevabını aldığını belirtti. Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurtseven ise “Biz her sene 3 Aralıkta bu etkinliği yapıyoruz, genel merkezimizin bildirisi doğrusunda, eş zamanlı olarak 66 şubemizle birlikte. İlk defa bu sene Kent Konseyi başkanımızda kendisi de yapmak istedi saygı duyuyoruz. Bize geldiklerinde biz programlarımızı hazırladığımızı söyledik. Kendileri iştirak edeceklerini söylediler, daha sonrasında böyle bir program hazırlamışlar, heyecanlarına veriyorum. Bundan sonraki programlarda kendileri iletişime geçerlerse bizlerde beraber etkinlik yapmayı hedefliyor. Biz engellileri hayata katmak için buradayız” dedi.

YASEMİN AYYÜKSEL DERNEĞİN PROGRAMINA KATILDI 

Çorlu Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler günü için düzenlediği programa Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurdseven saat 11:00 da yapacağı programın hazırlıkları için katılmazken, Çorlu Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Yasemin Ayyüksel Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin düzenlediği programa katıldı.

AHMET SARIKURT: BUNDAN SONRAKİ ETKİNLİKLER BERABERCE OLACAK 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin etkinliğinden sonra iki başkanı yanına alarak fotoğraf çektirdi. Ahmet Sarıkurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kent Konseyi engelli meclisi seçimleri oldu. Biliyorsunuz daha önce Canan Hanım aynı zamanda engelli meclisimizin başkanıydı. Seçimlerde Yasemin Hanım seçildi. Tabi Sakatlar Derneği’miz bizim kurumsal bir derneğimiz onlar daha önceden bir planlama yapmışlar. Bu sefer beraber olmadı ama bir sonraki etkinlikte beraberce olacak” dedi.  

İMDAT ŞAHİN