• Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Oldu
  • Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Oldu
Çorlu Güncel

Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Oldu

  • 02 Aralık 2019
  • 878 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı mahalle delege seçimlerini geride bırakırken seçimlerin kazananı olan Özgür Ertaş, “Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan mahalle delege seçimlerinde 26 mahallenin delege seçimi tamamlandı. 400 delege için 23 Kasım Cumartesi günü başlayan seçimler, 30 Kasım Cumartesi günü tamamlanarak geride kaldı. Kırmızı listeyle yarışan Özgür Ertaş delegelerin yüzde 90’ından fazlasını alarak seçimlerin kazananı oldu. 
MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİ 23 KASIMDA BAŞLADI 
30 Eylül 2019 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinin aldığı kararla kongre süreci başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı 21 Ekim 2019 tarihinde üye listelerini askıya çıkararak süreci başlattı. 8 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan delege seçimleri için Çorlu İlçe Başkanlığı 23 Kasım tarihinde ilk mahalle delege seçimlerini başlattı. 23 Kasım Cumartesi Günü başlayan mahalle delege seçimleri, 24 Kasım Pazar, 25 Kasım Pazartesi, 29 Kasım Cuma ve 30 Kasım Cumartesi günü devam etti. 
4 LİSTE YARIŞTI 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan mahalle delege seçimlerinde 4 ayrı liste yarıştı. Kırmızı listeyle Özgür Ertaş, beyaz listeyle Yıldıray Arıcı, mavi listeyle Doğukan Dağ ve kırmızı beyaz listeyle Engin Anıl ilçe başkanlığı için yarıştı. 23 Kasım Cumartesi günü başlayan delege seçimlerinde Özgür Ertaş delegelerin büyük bir çoğunluğunu alarak seçimlere avantajlı başladı. Devam eden mahalle delege seçimlerinde de Özgür Ertaş avantajını kaybetmedi. Büyük mahallerin hepsini alan Özgür Ertaş mahalle delege seçimlerinin kazananı oldu. 
YILDIRAY ARICI SON GÜN SEÇİMLERİNE KATILMADI 
Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı mahalle delege seçimlerine beyaz listeyle katılan Yıldıray Arıcı 30 Kasım Cumartesi günü yapılan mahalle delege seçimlerine katılmayacağını duyurdu. Arıcı yaptığı açıklamada: “Delege seçimlerinin 4. gününde örgütümüz iradesini ortaya koymuştur. Artık yarışmak,  aynı çatı altında siyaset yapan insanları bir gün daha karşı karşıya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Örgütümüzün iradesine saygı duyduğumuzun göstergesi olarak beyaz listeyi yarın delege seçimlerine sunmuyoruz. Kongre sürecimizin hayırlı olmasını diliyor, örgütümüze teşekkür ediyorum” dedi. 
MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİNİ FARKLI KAZANDI 
31 Mart Yerel seçimler öncesi mevcut yönetimin istifa etmesi sonucu atanarak göreve gelen Özgür Ertaş kırmızı listeyle seçimlere katıldı ve büyük bir farkla seçimleri alarak görevine devam edecek. Mahalle delege seçimlerinde 400 delegenin yüzde 90’ından fazlasını alan Özgür Ertaş seçilmiş ilçe başkanı olarak görevine devam edecek. Ertaş yapılan seçimlerde rakiplerine büyük bir fark attı. Büyük mahallelerde kıl payı kazanan Özgür Ertaş delegelerin büyük çoğunluğunu elde etmiş oldu. Önümüzdeki günlerde yapılacak ilçe kongresi için avantaj elde eden Özgür Ertaş ilçe kongresinde de ilçe başkanı olması bekleniyor. 
TÜM ÜYELERE TEŞEKKÜR ETTİ 
23 Kasım Cumartesi Günü başlayan delege seçimlerinden bu yana sandığa gelerek oy kullanan ve görev alan herkese teşekkür eden Özgür Ertaş, kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirti. Ertaş, “Güzel bir seçim gerçekleştirdik, burada kaybeden yoktur, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Tüm üyelerimize görev yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi ve güçlü bir Çorlu örgütü olacaktır” dedi. 
İMDAT ŞAHİN