• “Kıbrıs'ın Önemi Giderek Artıyor”
  • “Kıbrıs'ın Önemi Giderek Artıyor”
Çorlu Güncel

“Kıbrıs'ın Önemi Giderek Artıyor”

  • 15 Kasım 2019
  • 1251 Kez Okundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 36’ıncı yılında Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Kıbrıs gazisi Recep Kayacı gazetemize konuştu. Kayacı, Kıbrıs’ın öneminin arttığını belirtti.


Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs Türk Federe Meclisinde 15 Kasım 1983'te alınan kararla mücadelesini devlet çatısı altında bir araya getirdi. Meclis, düzenlenen olağanüstü oturumda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunu ve bağımsızlık bildirisini oy birliğiyle kabul etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin 36’ıncı kuruluş yıldönümünde Kıbrıs gazisi aynı zamanda Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı gazetemize açıklamalarda bulundu. 
RAUF DENKTAŞ KIBRIS’IN HERŞEYİDİR
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurucusu Rauf Denktaş’tır” diyen Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı: “Rauf Denktaş’ın tabi mücadele arkadaşları da var. Kıbrıs’ın kurulması için büyük bir mücadele yürütüldü. Rauf Denktaş Kıbrıs’ın neferi mücahidi kurucusu her şeyidir. Rauf Denktaş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Atatürk’üdür. Atatürk nasıl Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu ise Rauf Denktaş’ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulması için mücadele etmiştir. Başarılı da olmuştur. Kendisini minnetle anıyoruz. Atatürk zamanında Kıbrıs için o adaya iyi bakın, o adayı koruyun demiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini’nun 36’ıncı kuruluş yılını kutluyoruz. En başta Rauf Denktaş’a Kıbrıs Türklerine bu kuruluş kutlu olsun” dedi. 
KIBRIS AKDENİZ’DE STRATEJİK ÖNEME SAHİPTİR 
Konuşmasını sürdüren Recep Kayacı: “Kıbrıs Adası Türkiye açısından da önemli bir yer taşımaktadır. Osmanlı’dan gelen bir Türk varlığının oluşu Akdeniz’de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de söz sahibi olması önemlidir. Akdeniz’de Kıbrıs adasının önemi artıyor. Etrafında petrol ve gaz yataklarının olması ve jeopolitik bir öneminin olması Kıbrıs’ın önemini artıyor. Ekonomik yönden de değeri artıyor. Diğer dünya devletlerinin gözü orda. Her zaman dünya devletlerinin gözü Türkiye’de oluyor. Adanın hem orta doğuya hem de Türkiye’ye yakın olması stratejik önemini artıyor” dedi. 
BİZ ADAYA BARIŞ GÖTÜRDÜK
“Çorlu’da 75 Kıbrıs gazilerimiz var, Tekirdağ ilimizde Hayrabolu, Babaeski, Saray, Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene de bizim şubemize bağlı toplam 350 Kıbrıs gazimiz mevcut” diyen Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı: “Kıbrıs adasına biz çıktığımız zaman bizim gayemiz hem Türklere hem de Rumlara barışı getirmekti. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktu. En başta tabi Kıbrıs Türkü’nü zalimlerin elinden kurtarmak için harekâtı yaptık. Kıbrıs Barış Harekâtıyla adanın belli bir kısmını aldık” dedi.
İMDAT ŞAHİN