• Avrupa'da Aradığı Şifayı Reyap Hastanesi'nde Buldu
  • Avrupa'da Aradığı Şifayı Reyap Hastanesi'nde Buldu
Çorlu Güncel

Avrupa'da Aradığı Şifayı Reyap Hastanesi'nde Buldu

  • 15 Kasım 2019
  • 1318 Kez Okundu

Özel Çorlu Reyap Hastanesi, yurtdışı sağlık turizmi alanında yaptığı çalışmaların sonucunda Bulgaristan’dan getirdiği 42 yaşındaki hastayı sağlığına kavuşturdu.


24 Şubat 2019 tarihinde Bulgaristan’da geçirdiği trafik kazası sonucu kafa travması geçiren 42 yaşındaki Gatyo Gatev isimli hasta burada gördüğü tedavinin ardından Özel Çorlu Reyap Hastanesine getirildi. Solunum makinesine bağlı ve şuuru kapalı şekilde Özel Çorlu Reyap Hastanesine getirilen Gatev, burada yapılan tedavinin ardından eski sağlığına kavuştu.
Yapılan tedavi sürecini anlatan Özel Çorlu Reyap Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Aliye Yıldırım Güzelant, “Gatyo Gatev adlı hastamızın 24 Şubat 2019 tarihinde trafik kazası sonucu künt kafa travması geçirmiş olduğu ve bu süreçte Bulgaristan’da opere edildiği öğrenildi. Bulgaristan’da yoğun bakım takibinde iken hasta yakınlarının talebi doğrultusunda hastanemiz ile iletişim kuruldu. Kırklareli Valiliğinin ve Sağlık Müdürlüğü’nün bilgileri dahilinde Bulgaristan’dan nakil edildi. Hastamızın gelişinde şuuru kapalı, solunum makinesine bağlı idi. Derhal Çorlu Reyap Hastanesi yoğun bakıma alındı. Deneyimli yoğun bakım ekibi tarafından genel durumu düzeltildikten sonra Beyin Cerrahisi ekibi tarafından takip ve tedavisi sürdürülmek üzere servise alındı. Bu süreçte medikal ve cerrahi olarak müdahale edilen hastaya erken dönem rehabilitasyon programı başlandı. Başlangıçta yatak içinde yapılan hareketler ile eklemler açıldı. Cerrahi takip süreci tamamlandıktan sonra hasta tedavi edilmek üzere rehabilitasyon kliniğine kabul edildi. Bu dönemde hastamızın şuuru açık, ancak iletişimi sınırlı idi. Kol ve bacaklarda güçsüzlük vardı. Oturamıyordu. Yutma yoktu. Yavaş yavaş başlayan tedavi sürecinde öncelikle hasta yatak içinde oturur düzeye getirildi. Yutma rehabilitasyonu ile ağızdan beslenmeye başladı. Kaslar güçlendikçe robotik yürüme cihazı ile çalışma aşaması başladı” dedi.

4 Ay Sonra Yürümeye Başladı
Yapılan tedavi sürecinin ardından 4 aylık bir zaman diliminde baston kullanarak hastanın yürümeye başladığını belirten Güzelant, “Toplamda 4 aylık bir dönemde yoğun rehabilitasyon uygulandı. Kol ve yürüme robotik tedavisi yanında denge cihazında denge koordinasyon egzersizleri uygulandı. Tedavi programı sonucunda hastamız tek taraflı baston kullanmak koşulu ile yürümeye başladı” şeklinde konuştu.