• Ergene'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı
Ergene

Ergene'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

  • 07 Kasım 2019
  • 1610 Kez Okundu

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü Ergene’de gerçekleştirilecek programlar ile anılacak.


Anma programı ilk olarak 10 Kasım Pazar günü sabah saat 08.55’te Ergene Demokrasi Meydanına çelenk sunumu ile başlayacak. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te ise sirenler çalmaya başlayacak, bayraklar yarıya indirilecek ve Ata’mızın anısına saygı duruşunda bulunarak Ergene Demokrasi Meydanına ki program tamamlanarak Benek Kolejinde gerçekleşecek olan Anma programına iştirak edilecek.
Saat 10.00’da Benek Kolejinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunarak günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Programda ayrıca Atatürk’ün hayatı gösterisi, şiirler, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Oratoryosu, Atatürk’ün ilkeleri gösterisi ve Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirilecek. 
Saat 12.00’da Ergene Belediyesi Atatürk Gönüllüleri Zübeyde Hanım Parkında Kütüphane açılışı gerçekleşecek. Kütüphane açılışının hemen ardından Ergene Belediyesi Zübeyde Hanım Parkı El Emeği Ürünleri Satış Stantları ziyaret edilecek.
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene’de yapılacak olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü anma programına tüm halkımızı davet etti.