• “Gelir Vergisinde Adalet İstiyoruz”
  • “Gelir Vergisinde Adalet İstiyoruz”
Çorlu Güncel

“Gelir Vergisinde Adalet İstiyoruz”

  • 06 Kasım 2019
  • 881 Kez Okundu

Çalışanlardan alınan gelir vergisiyle ilgili Belediye İş sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik bir açıklama yaptı.


Belediye İş sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik yaptığı açıklamada çalışanlardan alınan gelir vergisiyle birlikte çalışanların maaşlarının eridiğini ifade etti. Türk-İş Konfederasyonunun gelir vergisiyle ilgili ülke çapında farkındalık oluşturmak için çalışma yaptığını ifade eden İbrahim Özçelik vergi adaletsizliğinin giderilmesi için çalışmaların kararlılıkla süreceğini ifade etti. 
ÇALIŞANLARIN MAAŞI GELİR VERGİSİYLE DÜŞMEKTEDİR
Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, “4 Kasım 2019 pazartesi günü, Ankara’daki Türk-İş genel merkezinde yapılan başkanlar kurulunda teklif olarak meclise sunulan “yeni vergi kanunu” konusuna geniş yer verilmiştir.  Sendika olarak devamlı gündemimizde tuttuğumuz konulardan birisi de çalışanlardan alınan “gelir vergisi” konusudur. Örnek olarak; ocak ayında 3.000,00-tl maaş alan bir çalışan yıl içerisinde kademeli olarak artan gelir vergisinden dolayı aralık ayı maaşı 2.500,00-tl’ye kadar düşmektedir. Yani maaşı en az 500,00-tl erimektedir. Kaldı ki ocak ayında almış olduğu maaş yıl içerisinde kullanılan ürün ve hizmetlere gelen zamlar karşısında zaten gerilemekte iken bir de vergi yükünden kaynaklı olarak almış olduğu maaşı da her ay bir önceki aya oranla 50,00-tl ile 100,00-tl arasında düşmektedir” dedi.
 HAKSIZLIKLARIN GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Konuşmasını sürdüren İbrahim Özçelik, “Türk-İş başkanlar kurulu bir önceki toplantısında da konuyu gündemine taşımış ve çalışanlardan alınan gelir vergisinin az alandan az, çok alandan çok alınması mantığı çerçevesinde verginin tavana yayılması ve ocak ayında alınan maaşın, aralık ayında da alınması için yeniden vergi düzenlemesi taleplerini Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bildirmişlerdir. Gelinen son noktada, gündemde olan yeni vergi kanununun çalışanların talebini karşılamadığından dolayı, Türk-İş başkanlar kurulu 4 Kasımda yapmış oldukları son toplantısında, yasalaşması için meclise gelen yeni vergi kanununun yaşanan haksızlıkların giderilerek çalışanların ihtiyaçları doğrultusunda yasalaşması için Türk-iş konfederasyonuna bağlı sendikalarca üyelerden imza kampanyası başlatmış ve konfederasyonumuz öncülüğünde ülke çapındaki tüm işçi ve memur sendikalarına da çağrıda bulunarak tek yumruk olmayı hedeflemiştir. Sendikamız vergi adaletsizliğinin giderilmesi için çalışmalarına kararlılıkla devam edecektir” dedi. 
İMDAT ŞAHİN