• Çorlu'nun Kurtuluşunun 97. Yılı Kutlandı
  • Çorlu'nun Kurtuluşunun 97. Yılı Kutlandı
  • Çorlu'nun Kurtuluşunun 97. Yılı Kutlandı
  • Çorlu'nun Kurtuluşunun 97. Yılı Kutlandı
  • Çorlu'nun Kurtuluşunun 97. Yılı Kutlandı
  • Çorlu'nun Kurtuluşunun 97. Yılı Kutlandı
  • Çorlu'nun Kurtuluşunun 97. Yılı Kutlandı
Çorlu Güncel

Çorlu'nun Kurtuluşunun 97. Yılı Kutlandı

  • 01 Kasım 2019
  • 1471 Kez Okundu

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtarılışının 97. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kutlama programı Atatürk Meydanı'nda yapılan çelenk sunma töreni ile başladı. Çorlu Belediye Başkanlığı çelengi Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından Atatürk Anıtı'na sunulurken çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.
ALLAH BU MİLLETE HİÇBİR ZAMAN ESARET GÖSTERMESİN 
Atatürk Meydanı’nda yapılan törende Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı basın mensuplarına açıklama yaptı: “Çorlumuz yine fark yaratarak, büyük bir kalabalıkla Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak bu günümüzü kutladık. Ben Çorlu’muzun düşman işgalinden kurtuluşunun ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Allan bu millete hiçbir zaman esaret göstermesin” dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Ozcan Aygun da bir açıklama yaptı: “Bu gün Çorlu’muz düşman işgalinden kurtuldu. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Hepimiz şehirlerimizde rahat gezebiliyorsak, huzurlu ve özgür gezebiliyorsak onlar sayesinde gezebiliyoruz. Onlara minnet borçluyuz. Çorlu’muzun Trakya’mızın kurtuluşunda emeği geçen herkesi minnetle anıyoruz” dedi. AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş’ta, “Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılını kutluyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi. 
BUGÜN DÜNDEN DAHA MUTLU BİR ŞEKİLDE YAŞIYORUZ
1 Kasım Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü kutlamaları daha sonra Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde yapılan etkinlikler ile devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın devamında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptı: “Bugün Çorlu’muzun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü, ne mutlu bizlere ki atalarımızın her karışını mübarek kanlarıyla suladıkları hayatlarını feda ederek düşmanlardan kurtardıkları bu kutsal topraklarda bugün dünden daha mutlu gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz. Çorlumuz üç kıta yayılan Osmanlı Devleti’nin Rumeli’de fetih ettiği ilk şehirlerdendir. 1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti’nin en güçsüz zamanında vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan şehrimiz Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır” dedi. 
BİZE DÜŞEN GÖREV ÜLKENİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMAKTIR 
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “İnönü muharebelerinin Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruzda zafer kazanan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Lozan Antlaşmasında imzalanmasıyla birlikte düşman ordularını ülkemizden atmıştır. Hak ve hürriyetlerinden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşecek en önemli görev destansı mücadeleler sonucunda bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmaktır” dedi.  
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un konuşmasından sonra, ilkokul öğrencilerinin hazırladığı 1 Kasım Çorlu’nun düşman işgalinden kurtarılmasına özel orotoryo sahnelendi.  Daha sonra Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterisi yapıldı. Ardından 5. Kolordu Komutanlığı bando takımının müzik gösterisi sergilendi. 
İMDAT ŞAHİN