• Atatürk İlk Okulu'nda Açılış Töreni Düzenlendi
  • Atatürk İlk Okulu'nda Açılış Töreni Düzenlendi
Çorlu Güncel

Atatürk İlk Okulu'nda Açılış Töreni Düzenlendi

  • 16 Ekim 2019
  • 1257 Kez Okundu

Çorlu Atatürk İlkokulunda Şehit Uzman Çavuş Sedat Uysalcan anısına yapılan çeşme hayratı ve geçen yıl vefat eden Bahçeşehir Koleji 8’inci sınıf öğrencisi Doruk Şen’in anısına yapılan anasınıfı şubesinin açılışı gerçekleştirildi.


Çorlu Atatürk İlkokulunda gerçekleştirilen törene Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve eşi Hediye Sarılı, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Reşadiye Mahalle Muhtarı Yelda Tuncer, Şehit Uzman Sedat Uysalcan’ın ailesi, Bahçeşehir Koleji 8’inci sınıf öğrencisi Doruk Şen’in ailesi, sevenleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. 
HEM ÇEŞME’NİN HEM DE ANASINIFININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ 
Program Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı çeşmenin hayratının yapımında emeği olan Sedat Uysalcan’ın babası Bekir Uysalcan’a ve Bahçeşehir 8’inci sınıf öğrencisi Doruk Şen’in annesi Sema Şen’e plaket takdiminde bulundu. Daha sonra Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve beraberindekiler çeşmenin ve ana sınıfının açılışını gerçekleştirdi. 
ŞEHİDİMİZİN ANISI BU OKULDA YAŞATILIYOR 
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı çeşme hayratının açılışında yaptığı konuşmada “Şehidimizin anısına bir çeşme yaptırıldı. Bizler okullarımıza yapılan bu tür katkılardan dolayı hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Şehidimizin anısı bu okulda yaşatılmış oluyor. Çok anlamlı bir hayrat, hayırlı uğurlu olsun diliyorum” dedi. 
“EĞİTİME YAPILAN YATIRIMLAR EN GÜZEL YATIRIMLARDIR “
Anasınıfı açılışında yaptığı konuşmada Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı eğitime yapılan yatırımlar en güzel yatırımlardır” dedi. Sarılı, “Bugün Atatürk İlkokulunda önemli iki açılışa şahit oluyoruz, şehidimiz adına yapılan bir çeşme ve çocuğu vefat eden Sema Hanım çocuğunun anısına bir anasınıfı yaptırdı. Bu anasınıfının yapımında emeği geçen herkese ben çok teşekkür ediyorum. Eğitime harcanan her yatırım en güzel yatırımdır” dedi.  Geçen yıl hayatını kaybeden Bahçeşehir Koleji öğrenci  Doruk Şen’in annesi Sema Şen yaptığı açıklamada, benimle birlikte anasınıfının yapımında yardımı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Anasınıfı açılısında anneler gözyaşlarına hakim olamadı. 
ASKER SELAMI VERDİLER 
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı törende asker kıyafeti giyen öğrencilere Barış Pınarı Harekatı için A Milli Takımı’nın yaptığı gibi asker selamı verdirdi. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Bu sıralar selam çok önemli futbolcularımızda selam veriyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacak, şehitlerimize rahmet diliyoruz” dedi.  
İmdat Şahin