• Haberimiz Yetkilileri Harekete Geçirdi
Çorlu Güncel

Haberimiz Yetkilileri Harekete Geçirdi

  • 07 Ekim 2019
  • 1129 Kez Okundu

Gazetemizin 2 Ekim Çarşamba Günü “Cami Yanında Uyuşturucu Partisi” başlığıyla gündeme taşıdığı deponun girişi kapatıldı. Madde bağımlıları bölgeden uzaklaşırken, esnaf ve cami cemaati rahat bir nefes aldı.



 
Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Tahtalı Camii’nin hemen yanındaki boş depo madde bağımlılarının uğrak noktası durumundaydı. Esnaflar ve cami cemaati madde bağımlıları nedeniyle yaşadıkları sıkıntılarını gazetemize anlatmıştı.  Gazetemizin duyurduğumuz haberimizden sonra deponun güvenliği sağlanarak girişi kapatıldı. Kapatılmadan önce depoya günde 20-25 madde bağımlısı gelerek uyuşturucu kullanıyordu.
 
Kaymakam Sarılı’ya Ve Emniyete Teşekkür Ettiler 
2 Ekim Çarşamba Günü haberimiz yayınlandıktan sonra Perşembe ve Cuma günleri emniyet ekiplerinin depoda sürekli inceleme yaptığını kaydeden esnaflar, sonunda deponun sahibine ulaşarak deponun girişini kapattırdıklarını ifade ettiler. Esnaflar, “Haberiniz yayınlandıktan sonra emniyet ekipleri iki gün gelip gittiler, deponun sahibine ulaşmaya çalıştılar, sonunda deponun sahibine ulaşıldı ve geçtiğimiz cumartesi günü deponun girişi kapatıldı” dedi.
 
Kaymakam Sarılı Emniyeti Teyakkuza Geçirdi 
Edindiğimiz bilgilere göre Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı haberimizden sonra emniyet ekiplerini teyakkuza geçirerek deponun kapatılmasını istedi. Emniyet ekipleri de sorunun üzerinde durarak depo sahibine ulaşıp deponun güvenliğini sağladılar. Esnaflar yapılan çalışmalardan dolayı Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’ya ve Emniyet ekiplerine teşekkür etti.
 
“Gazetecilik Başarısı Gösterdiniz, Teşekkür Ederiz”
Gazetemize de teşekkür eden esnaflar ve cami cemaati gazetemizin büyük bir iş başardığını ifade ederek; “Buraya günde 20-25 madde bağımlısı giriyordu, uyuşturucu satıcıları burada kol geziyordu. Haberiniz çok büyük ses getirdi ve 3-4 gün içinde burası kapatıldı. Sizlere çok teşekkür ediyoruz, gazetecilik başarısı gösterdiniz. Gazetecilik vatandaşın sorunun yazmaktır, siz bunu çok güzel yaptınız tekrar teşekkür ederiz” dediler.
 
“Kapanınca Rahat Bir Nefes Aldık”
Cumartesi günü kapatılan deponun girişinden sonra burası çok güvenli oldu. Şimdi girip çıkan yok diyen esnaflar; “Kapatıldıktan sonra burası çok güvenli hale geldi. Şimdi girip çıkan yok, bizler ve bu bölgede yaşayan insanlar rahat bir nefes aldık. Daha önce hep tedirgindik, bazen dükkânlara girip para istiyorlardı ister istemez bir tedirginlik yaşıyorduk. Şimdi çok rahatız” dediler.

Arkalarına Bakarak Geçip Gidiyorlar
Deponun girişi kapatıldıktan sonra uyuşturucu kullanıcılarının arkasına bakarak geçip gittiğini ifade eden esnaflar; “Deponun girişi kapatıldıktan sonra madde bağımlıları şimdi bakıyorlar ki deponun girişi kapalı arkalarına baka baka buradan geçip gidiyorlar. Açık olduğu zaman hemen içeri girip uyuşturucu kullanıyorlardı, şimdi kapalı olunca içeri giremiyorlar. Bu nedenle baka baka geçip gidiyorlar” dedi. 
İMDAT ŞAHİN