• Havalar Soğudu, Satışları Başladı
Çorlu Güncel

Havalar Soğudu, Satışları Başladı

  • 07 Ekim 2019
  • 1128 Kez Okundu

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazı olmayan evlerde sobalar kurulmaya başlandı. Soba satan dükkanlarda ise hareketlilik yaşanıyor.


Doğalgazın hayatımıza girmeden önce evlerin salonlarına kurulan sobalar doğalgazı olmayan evleri ısıtmayı sürdürüyor. Doğalgazı olmayan köyler ve dar gelirli vatandaşlar soba satan dükkanlara giderek sobalarını alıyor. Önemli bir kültüre sahip olan aileyi bir araya toplayan sobalara rağbet düşse de yine alıcı bulabiliyor. 
KÖYLÜLER VE DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR SOBA ALIYOR 
Uzun yıllar soba satan ve evleri ısıtan Rıza Karataş gazetemize soba satışlarıyla ilgili konuştu: “Ben 30 yıldır bu işi yapıyorum, baba mesleğimiz, yazın dükkanımızda başka şeyler satıyoruz, kışın ise soba satışımız oluyor. Tabi eskisi gibi bir satışımız söz konusu değil, bundan 20 yıl önce doğalgaz yokken çok fazla sabo satışımız oluyordu, ama şimdi çok fazla satamıyoruz, sadece köyden gelenler ve dar gelirli aileler soba satın alıyor” dedi. 
NOSTALJİ İÇİN ALANLARDA OLUYOR 
Sobayı nostalji için alanlarında olduğunu ifade eden Rıza Karataş, “Sobayı nostalji için alan insanlarda var, örneğin şömine tarzında sobalar var ve diğerlerine göre daha pahalı onları alan insanlarda var. Kültürü yaşatmaya çalışanlar oluyor, onlar alıyorlar. Bunun dışında da dediğim gibi doğalgazı olmayan vatandaşlar gelip alıyor” dedi. 
SATIŞLAR NİSPETEN ARTTI 
Kış aylarına girmemizle birlikte satışların nispeten arttığını ifade eden dükkan sahibi Rıza Karataş şöyle konuştu: “Kış aylarına giriyoruz, havalar soğudu, doğalgazı olmayan vatandaşlar yavaş yavaş sobalarını kurmaya başladılar. Şimdi satışlarda bir canlılık var, eskiye göre fazla olmasa da yine satışlar oluyor. Çorlu’da soba satan çok fazla dükkan yok zaten, bizlerde elimizden geldiği kadar soba satışlarını sürdürmeye çalışıyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN