• Ergene Velimeşe 2'de 2 Yaptı (2-1)
  • Ergene Velimeşe 2'de 2 Yaptı (2-1)
Ergene

Ergene Velimeşe 2'de 2 Yaptı (2-1)

  • 09 Eylül 2019
  • 1566 Kez Okundu

TFF 2’inci lig Kırmızı gurup ta bu yıl ilk kez mücadele veren ve oynadığı futbolla izleyicilerin taktirinin kazanan Ergene Velişeşe spor tarihinde ilk kez geçen hafta gece maçına çıkmış, Sakarya sporu 3-2 yenmişti. Bu hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde gurubun iddialı takımlarından biri olan Uşak spor A.Ş yi 2-1 yenerek taraftarlarını sevindirdi.


Tamamen dolu tribünlerde oynamam maçı İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ak Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca ve daire amirleri protokol tribününden izlediler. Maçın hemen başında stada giren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a taraftarlar takıma destek olması için çağrıda bulundular. İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’a ise yeni ve modern bir stadyum yapılması için TBMM de gerekli çalışmaları yapmalarını isteyen taraftarlar bu konuda Ak Parti ve tüm STK lar başta olmak üzere tüm sporseverlerden destek istediler. Maçı yaklaşık 4 Bin taraftar izledi.
Ergene Velimeşe Spor Maça Fırtına Gibi Başladı!
Taraftarının da desteği ile bu yıl ilke kez kendi evinde maça çıkan Ergene Velimeşe Spor geçen haftaki Sakarya spor galibiyetinin morali ile maça fırtına gibi başladı. İlk dakikadan itibaren rakip kaleyi ablukaya alan Ergene Velimeşe spor, henüz maçın 6’ıncı dakikasında, Ömer Alp Kulga’nın kale sahası içerisine yapılan ortaya mükemmel kafa vuruşu ile 1-0 öne geçti. Rakip kaleye ataklarını hızlandıran ev sahibi ekip ilk yarının uzatma dakikalarında mutlak bir gol pozisyonu daha yakaladı. 45+3’üncü dakikada, Onat Kutay ceza sahasına yapılan ortaya güzel bir kafa vuruşu yaptı. Top kale direğine çarparak dışarı gitti. İlk yarı Ergene Velimeşe sporun 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 
İkinci Yarı da Yüksek Tempo Devam Etti!
Maçın İkinci yarısına da hızlı başlayan ev sahibi ekip, rakip kalede atakların hızlandırdı. Maçın 48’inci dakikasında Uşak spor defansı mutlak bir gol pozisyonunu önledi. Dakikalar 52’yi gösterirken bu kez İbrahim Fatih Diker sahneye çıktı. Ceza sahası içerisine yerden atılan topu çok iyi takip eden İbrahim Fatih Diker, yerden düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi. Yediği  golden sonra, rakip kaleye ataklarını hızlandıran Uşak spor 67’inci dakikada Özer Ozan’la mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu pozisyondan sadece bir dakika sonra Ergene Velimeşe spor defansının Ofsayt diye durakladığı topu çok iyi takip eden Özer Ozan bu sefer kaçırmadı skoru 2-1 e getirdi. Maçın orta Hakemi Levent Balcı 5 dakika uzatma gösterdi. 90+4’üncü dakika nefeslerin tutulduğu an oldu.  Uşak sporlu forvetin ceza sahası dışından attığı sert şutu Kaleci Gökhan mükemmel bir refleksle çeldi. Direğe çarpan top kornere gitti. Maçı Ergene Velimeşe spor 2-1 kazandı. Maç sonunda futbolcular ve taraftarlar galibiyet sevincini doyasıya yaşadı. Ergene Velimeşe spor gelecek hafta Ankara deplasmanında, Ankara Demirspor la oynayacak. 
Başkan Yüksel; Bu Takıma Herkes Destek Olsun!
Maçtan sonrası Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel; “Bu takım ne benim, ne de bir başkasının şahsi malı değildir. Tekirdağ’da yaşayan bir milyon dan fazla vatandaşımızı temsi etmektedir. 2’inci lig de daha fazla para ve kaynak harcıyoruz. Tüm spor severler takıma destek olsunlar. Sayın Ak partili Milletvekillerimizden rica ediyorum. Bölgemize yakışır modern büyük bir stadın  yapılması için ilgili Bakanlığımızla temasa geçip, İlçemize güzel bir stadyum kazandırsınlar. Bir çok Bölgesel Amatör takımlarının sahaları bizden daha iyi ve kapasitesi büyük. Gelin bu takıma hep beraber sahip çıkalım ve destek olalım. Sonrasında daha büyük başarılar gelsin. Galibiyet için futbolcu ve teknik heyetimizi taraftarlarımızı tebrik ediyorum” dedi.