• “Atatürk'ün Kurduğu Ender Kurumlardan Biriyiz”
  • “Atatürk'ün Kurduğu Ender Kurumlardan Biriyiz”
  • “Atatürk'ün Kurduğu Ender Kurumlardan Biriyiz”
  • “Atatürk'ün Kurduğu Ender Kurumlardan Biriyiz”
Çorlu Güncel

“Atatürk'ün Kurduğu Ender Kurumlardan Biriyiz”

  • 23 Ağustos 2019
  • 1341 Kez Okundu

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, Hilton Otelde düzenlenen Trakya bölge toplantısına katıldı.


Trakya’daki tüm şube başkanları ve saymanlarının katıldığı toplantı Hilton Otelde gerçekleştirildi. Bölgedeki sorunların ele alındığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  İlk konuşmayı yapan THK Genel Başkan Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, “Türk Hava Kurumu’nun 1925 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu ifade etti. 
  TRAKYALILAR ÜLKESİNİ MİLLETİNİ SEVEN İNSANLARDIR
“Toplantıya katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diyen THK Genel Başkan Ahmet Bertan Nogaylaroğlu Trakyalıların vatansever ve aydın insanlar olduğunu ifade etti. Nogaylaroğlu, “Trakyalılar ülkesini milletini seven insanlardır, burada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Önemli bir bölgemiz, sizler Osmanlı’nın kuruluşundan, yıkılışına kadar birçok bölgeye gidip orayı Müslüman ve Türk yapılmasında önemli bir payınız var. Türkiye’nin geleceğinde Trakyalılar sigorta görevi yapıyor. Hepiniz aydın ve yurduna bağlı insanlarsınız. Osmanlı’da Kosova’dan, Bosna Hersek’e kadar birçok yerde sizlerin dedelerinizin izlerine görüyoruz. Türk halkı olarak gerçekten Trakya’ya sizlere ve ailelerinize minnet borçluyuz” dedi. 
1925 YILINDA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KURDU 
“Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllar görev yaptım, tabi herkesin bildiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendine has özellikleri var, tertibi düzeni var, farklı bir yapısı var” diyen THK Genel Başkan Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, “Türk Hava Kurumu’na gelecek olursak, Türk Hava Kurumu’nun da yapısı da farklı bir yapı. Benim göreve başlarken ilk defa karşılaştığım bir yapı. Yüce Mustafa Kemal Atatür’ün 1925 yılında kurduğu birkaç kurumdan bir tanesi. O dönemde İstiklal göklerdedir derken çok modern bir kurum kurulmasını amaçlamıştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözü çok önemlidir. Bizler zaman içinde Türk Hava Kurumu’nda bazı eksiklikler yapmış olabiliriz ama çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
İMDAT ŞAHİN