• Bayrama Maaşlarını Alamadan Girdiler
Çorlu Güncel

Bayrama Maaşlarını Alamadan Girdiler

  • 19 Ağustos 2019
  • 2525 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TEKULAŞ bünyesinde çalışan belediye şoförleri Kurban Bayramına maaşlarını alamadan girdi.



1 Mayıs 2018 tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Öz Taşıma İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. 1 Mayıs 2018 yılında imzalanan toplu sözleşmeden doğan maaş farkları 3 ayda taksitler halinde şoförlere ödenecekken şoförler maaş farkların büyük bir kısmını hala alamadıkları iddia ediliyor. 

ZAMANINDA MAAŞLAR ÖDENMİYOR 
TEKULAŞ bünyesinde çalışan şoförler maaşlarını gününde alamadıkları da iddia edilirken, sürekli maaşları günü geçtikten sonra ödenmesi şoförleri ve ailelerini zor duruma düşüyor. Günde binlerce yolcunun bindiği otobüsleri kullanan şoförlerin, ekonomik sıkıntı yaşaması şoförlerin tepkisine neden oluyor. Her ayın 1-10 arası yatması gereken maaşlar son 6 aydır hep gecikmeli yatırıldığı iddia ediliyor. Kurban Bayramı Ağustos Ayı’nın 11’de başlamasına rağmen maaşlar ödenmeyen şoförlere bayramda sadece bin lira yatırıldığı şoförler bayramı zor şartlarda geçirdi. 

TOPLU SÖZLEŞME MADDELERİNE UYULMUYOR MU?
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirket olan TEKULAŞ ile Öz Taşıma İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme maddelerine TEKULAŞ’ın uymaması şoförleri mağdur ediyor. Toplu Sözleşmede yer alan maaş farklarının 3 aylık taksitler şeklinde ödeneceği hükmü, TEKULAŞ tarafından uyulmayan maddeler arasında. Aylardır şoförler maaş farklarını almaya çalışıyor. 

OTOBÜSLERİN ÖZELLEŞTİRİLECEĞİ SÖYLENTİLERİ ARTIYOR  
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen ulaşım hizmetlerinin özelleştirileceği iddiaları vatandaşları da rahatsız etti. Özelleştirme söylentilerinin çoğalması nedeniyle ulaşım hizmetlerinin belediye bünyesinde yapılmadığı taktirde fiyatların para kazanmak için daha da artırılacağı konuşulan konular arasında. 

İmdat Şahin