• Gelenek Bozuldu, Deri Toplamayacaklar
Çorlu Güncel

Gelenek Bozuldu, Deri Toplamayacaklar

  • 08 Ağustos 2019
  • 1632 Kez Okundu

Türk Hava Kurumu her yıl Kurban Bayramı’nda topladığı derileri bu sene alıcı firma bulamadığı için toplamayacak.

Türk Hava Kurumu Tekirdağ Şubesi’nden yapılan açıklamada alıcı firma bulunamadığı için bu sene deri toplanmayacağını duyurdu. İhaleye çıkan Türk Hava Kurumu Tekirdağ Şubesi deri ihalesine hiçbir firmanın katılmaması nedeniyle kurban derisi toplamayacak. 
Türk Hava Kurumu Tekirdağ Şubesi, ilgili bilgilendirme yazısında; “Türk Hava Kurumu yurdumuzun her yerinde olduğu gibi Çorlu ilçesinde de kurban derisi toplama faaliyetini sürdürmekteydi. Her yıl Trakya bölgesi derileri toplu olarak ihale edilerek satışı gerçekleştiriliyordu. Ancak bu yıl üç ayrı zamanda ihale yapılmasına rağmen kurban derilerine alıcı çıkmamıştır. Havaların sıcak olması bu derilerin toplanıp muhafazasını da imkânsız hale getirmektedir. Bu sebeple bu yıl Trakya bölgesinde diğer şubelerimizde olduğu gibi şubemiz Çorlu ilçesinde de kurban derisi toplama faaliyeti gerçekleştiremeyecektir” ifadelerine yer verdi.
İHALEYE KATILAN OLMADI 
Türk Hava Kurumu Tekirdağ Şubesi’nin yaptığı açıklamada ihale tarihleri verilerek ihaleye hiçbir firmanın katılmadığı belirtildi. Açıklama şu şekildi: “Türk Hava Kurumunun önemli gelir kaynaklarından olan kurban derilerinin satışı ile ilgili olarak Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) şubeleri olarak Açık İhale 02 Temmuz 2019 tarihinde Edirne Şube Başkanlığında, Açık İhale 11 Temmuz 2019 tarihinde Edirne Şube Başkanlığında yapılmış olup talipli çıkmadığından kurban deri satışı gerçekleştirilememiş ve 3. Davet Usulü İhalenin 25 Temmuz 2019 tarihinde Çorlu Şubesinde yapılması kararlaştırılmıştır. 20 Temmuz 2019 tarihinde Çorlu Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı, OSB Müdürü ile görüşülerek; OSB de faaliyet gösteren işletmelere, fabrika sahiplerine ve ham deri müteahhitlerine durumu ileterek, 25 Temmuz 2019 tarihinde Davet Usulü İhaleye katılmalarının sağlanması ve teklif vermeleri için gerekli duyuruların yapılması istenmiştir. Davet Usulü İhale için 25 Temmuz 2019 tarihinde saat 14 30 da Çorlu Şubesinde toplanılmış, saat  15 30 a kadar beklenilmiş ancak hiçbir katılımcının olmadığı görülmüştür” denildi.
DERİ TOPLAMA FAALİYETİ YAPILMAYACAK
Kurum açıklamasının devamında, “Toplanacak derilere talipli çıkmadığından ve satış işlemi yapılamadığından Tekirdağ ve ilçelerinde bulunan THK Şubeleri tarafından 2019 Yılı Deri Toplama Faaliyeti yapılmayacağına oy birliği ile karar verilmiştir” dedi. 
İmdat Şahin