• Cemaliye Mahallesi Ortaokulu'na Kavuştu
  • Cemaliye Mahallesi Ortaokulu'na Kavuştu
  • Cemaliye Mahallesi Ortaokulu'na Kavuştu
  • Cemaliye Mahallesi Ortaokulu'na Kavuştu
Çorlu Güncel

Cemaliye Mahallesi Ortaokulu'na Kavuştu

  • 07 Ağustos 2019
  • 5031 Kez Okundu

Cemaliye Mahallesi’ne yapılan ve yeni dönemde öğrencilere kapısını açacak olan Yavuz Sultan Selim Ortaokulu’nda çalışmalar sona yaklaştı.

21 derslikten oluşan Yavuz Sultan Selim Ortaokulu 700 öğrenci kapasitesinde olacak. Yaz döneminde okula gelen araç gereçler mahalle sakinleri tarafından okula taşınıp yerleştiriliyor. Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur okul yapımı için yaşanan süreci gazetemize değerlendirdi. Uğur, “mahallelimizin ortaokul ihtiyacı vardı, milletvekillerimize durumu ilettik onlarda bizi bakanlıkla görüştürdü ve ortaokulumuzu mahallemize kazandırdık” dedi. 
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Okul yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur şöyle konuştu: “Bu okulun yapımında emeği geçen Tekirdağ milletvekillerimiz Çorlu Kaymakamımız ve tabi ki büyük bir emek ve özveriyle bize bu konuda yardımcı olan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, mahalle sakinlerimiz ve muhtarlığımız adına teşekkür ediyorum. Mahallemizde ortaokul ihtiyacımız vardı, bunu yetkililere ilettik, milletvekillerimizde beni davet etti beraberinde Milli Eğitim Bakanlığı’na gittik ve bakanlığımızla birebir görüşme fırsatı bulduk, milletvekillerimiz sayesinde. Durumun acil olduğunu belirttik, onlarda en kısa sürede yapacaklarını söylediler ve sözlerinde de durdular. Okulumuz iki sene içerisinde yapıldı. Okulun yeri eski Jandarma bölgesiydi, yerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri, ihalesi ve yapılması 2 sene içerisinde bitirildi. Ortaokulumuzun ismi de Yavuz Sultan Selim Ortaokulu olarak belirlendi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
BURADA BİZİM ÇOCUKLARIMIZ VE GELECEĞİMİZ OKUYACAK
“Okulumuzla ilgili ne gerekiyorsa okul müdürümüz Gökay Tok ile birlikte yapıyoruz. Okul müdürümüz de gerekli çalışmalar için gecesini gündüzüne katıyor” diyen Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur konuşmasını sürdürdü: “Elimizden geldiği kadar okulumuzu büyütmeye çalışıyoruz. Mahalle sakinlerimiz çok cana yakın insanlar, burada mahallemize okul yapıldı okulumuzun şimdi araç gereçleri geliyor, masası öğrencilerin oturacağı sıralar, bunları azalarımla birlikte, okul müdürümüzle birlikte ve tabi mahalle sakinlerimizin de yardımıyla okulumuzu bitirmek için uğraşıyoruz.  Okuldaki sınıflara gelen eşyaları bizler canı gönülden çalışarak yerleştiriyoruz. Bundan dolayı da gurur duyuyoruz. Bunları yaparken hiçbir şey beklemeden yapıyoruz, okul mahallemizin okulu burada bizim çocuklarımız ve geleceğimiz okuyacak” dedi. 
İmdat Şahin