• “Hem Su Taşıyoruz, Hem De Faturalar Kabarık”
Çorlu Güncel

“Hem Su Taşıyoruz, Hem De Faturalar Kabarık”

  • 18 Temmuz 2019
  • 1244 Kez Okundu

Suları kesilen vatandaşlar ve esnaflar marketlerden evlerine ve işyerlerine su taşımak zorunda kalıyor. Bu duruma tepki gösteren esnaflar; “hem dükkanımıza evimize su taşıyoruz, hem de su faturalar kabarık geliyor” diyerek yetkililere tepki gösterdi.

Çorlu’da gün geçmiyor ki sular kesilmesin, vatandaşlar ve esnaflar elinde su bidonuyla gözükmesin. Geçtiğimiz Çarşamba günü Şeyh Sinan Mahallesi’nde suları kesik olan esnaflar dükkânlarına marketlerden su satın alarak taşımak zorunda kaldı.

SÜREKLİ SU KESİNTİSİ YAŞIYORUZ

Evlerinde suyu olmayan vatandaşlarda esnaflar gibi marketlere giderek 5 ve 10 litrelik sular alarak, su ihtiyaçlarını giderdiler. Çarşamba günü suların sabahtan kesildiğini söyleyen esnaflar, suyun ancak akşam saatlerinde geldiğini ifade etti. Su kesintilerinin sürekli yaşandığını belirten esnaflar 185 TESKİ su arıza hattına ulaşmakta da güçlük çektiklerini ifade etti.  Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren esnaflar, “Sular sabah gitti akşama kadar gelmedi. Suları marketlerden almak zorunda kaldık, TESKİ’ye ulaşmak için 185 numaralı hattı aradık ama ulaşmakta zorlandık, bekleyen kişi sayısı çok fazlaydı” dedi.

2019 YILINDA ELİMİZDE SU BİDONLARIYLA SU TAŞIYORUZ

Eskiden köylerde çeşmelerden su taşıyan kadınlar görüntüleri meşhurdu diyen esnaflar; “O görüntüler hala günümüzde yaşanması çok acı bir durum. Köylerde eskiden sular bidonlarla taşınırdı, şimdi o görüntüler köylerde bile azalırken Çorlu’da çok sık yaşamaya başladık. Sularımız sürekli kesiliyor bizlerde mecburen su taşımak zorunda kalıyoruz. 2019 Türkiye’sinde bu görüntülerin oluşması gerçekten çok üzücü” dedi.

SU FATURALARINI GÖRÜNCE ŞAŞIRIYORUZ

Doğru düzgün sularımız akmıyor fakat su faturaları gününde geliyor. Faturayı elimize aldığımızda ağzımız açık kalıyor diyen esnaflar şöyle konuştu, “Sular doğru düzgün akmıyor ama su faturalarını elimize aldığımızda şaşkınlık içinde kalıyoruz. Su faturaları çok yüksek, Türkiye’nin en yüksek su faturalarını ödüyoruz. 1 metreküp su kullanıyoruz ödediğimiz fatura miktarı 100 liranın üzerinde, Bakım bedeli, TESKİ atık su bedeli, Belediye atık toplama bedeli ve diğer bölümlerinden oluşan uzun bir fiyatlandırma tarifesi var. En son ödenecek kısma geldiğimiz zaman dudak uçuklatan rakamlarla karşılaşıyoruz” dedi.

İmdat Şahin