• Vatandaşlar Yeşil Alanın, Park Yapılmasını İstedi
  • Vatandaşlar Yeşil Alanın, Park Yapılmasını İstedi
  • Vatandaşlar Yeşil Alanın, Park Yapılmasını İstedi
  • Vatandaşlar Yeşil Alanın, Park Yapılmasını İstedi
Çorlu Güncel

Vatandaşlar Yeşil Alanın, Park Yapılmasını İstedi

  • 17 Temmuz 2019
  • 1274 Kez Okundu

Nusratiye Mahallesi Çardaklı Çeşme mevkiinde bulunan eski askeri lojmanların bulunduğu yeşil alan iki yıldır atıl durumda, vatandaşlar yeşil alanın park yapılmasını istiyor.

İki yıl önce boşaltılan askeri lojmanlar geçtiğimiz yılın Haziran ayından yıkılmış, alan yapışmadan boşaltılmıştı. Vatandaşlar boş duran alanın bir an önce park yapılarak hizmete sunulmasını istedi. Eski Askeri Lojmanlarının bulunduğu alanda onlarca ağaç bulunuyor.

“NEFES ALACAĞIMIZ ALANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Nusratiye Mahalle sakinleri gazetemize Eski Askeri Lojmanların yeriyle ilgili konuşarak: “Burada gördüğünüz gibi onlarca ağaç var. Bu ağaçlarda büyük ağaçlar, biz buranın park olmasını istiyoruz. Gün içinde ve akşamları ailemizle birlikte burada oturmak istiyoruz. Buraya fazla masraf yapılmasına da gerek yok. Sadece bir çevre düzenlemesiyle güzel bir park haline getirilebilir. Çünkü mahallemizde doğru düzgün park yeri yok. Nefes alacağımız alanlara ihtiyacımız var. Yetkililerin sesimizi duymasını ve park yapılması için girişimde bulunmasını istiyoruz” dedi.

GİRİŞİ OTOPARK OLMUŞ

Eski Askeri Lojmanların bulunduğu alanın girişi otopark olmuş, araçlar arabalarını park ediyor. Mahalle sakinleri yarın öbür gün tüm alanın otopark yapılıp buradaki yeşil alanın yok edilmesinden endişe duyduklarını dile getirerek; “Buranın girişi otoparka dönüştü yarın öbür gün daha fazla araç buraya girip park ederse, burasının tamamı otopark olur. Bu sebeple biran önce önlem alınarak park yapılmasını istiyoruz” dedi.

BOŞ OLAN ALAN BAHÇE OLARAK DEĞERLENDİRİLMİŞ

Askeri Lojmanların bulunduğu alandaki molozları temizleyen bazı mahalle sakinleri o alanı bahçe haline getirip yazlık sebze dikmişler. Ellerinde su taşıyarak bahçe oluşturan mahalle sakinleri yazlık sebzelerini bahçelerinden karşılıyor. Bahçe yapan mahalle sakinleri gazetemize konuştu: “Alan boş olduğu için molozları temizleyip boş duracağına burayı değerlendirmek istedik. Şimdi yazlık sebzeleri ektik, ufak tefek buradan çıkan ürünleri alıp evimizde tüketiyoruz” dedi.

İmdat Şahin