• Çorlu Darbe Girişimine Karşı Yine Ayağa Kalkacak
  • Çorlu Darbe Girişimine Karşı Yine Ayağa Kalkacak
  • Çorlu Darbe Girişimine Karşı Yine Ayağa Kalkacak
Çorlu Güncel

Çorlu Darbe Girişimine Karşı Yine Ayağa Kalkacak

  • 11 Temmuz 2019
  • 1272 Kez Okundu

Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde teşebbüs edilen darbe girişinin yıl dönümünde Çorlu yine darbe girişimine karşı ayağa kalkacak.

15 Temmuz 2016 tarihinde Fettullahçı Terör Örgütü tarafından darbe girişiminde bulunulmasının üzerinden tam 3 yıl geçti. Türkiye o günden bu güne Fettullahçı Terör Örgütüyle mücadelesini kararlılıkla bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

O GECE 248 ŞEHİT VERİLDİ

2016 yılında takvimler 15 Temmuz gecesini gösterdiğinde büyük Türk Milleti FETÖ terör örgütünün eli kanlı teröristlerine karşı eşine daha önce dünyada rastlanmamış bir direniş gösterdi. 15 Temmuz 2016 yılında Türkiye hain darbe girişimine karşı 248 şehit verdi, 2196 kişi de yaralanarak gazi oldu.

BU HAFTA ŞEHİT AİLELERİNİ VE GAZİLERİMİZİ ZİYARET EDİYORUZ

15 Temmuz’un yıl dönümünde gazetemize konuşan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş darbe girişiminin yıl dönümünde şehitlerin ve gazilerin anılacağını ve darbe girişiminin lanetleneceğini ifade etti. Konuşmasını sürdüren Uylaş, “Bu hafta şehit ve gazi yakınlarını ziyaret edeceğiz. Pazartesi günü şehitlikte bir programımız var ardından Kuran-ı Kerim tilaveti olacak. Süleymaniye Camii’nde öğle namazı kılınacak” dedi.

ŞEHİTLİKTEN ATATÜRK MEYDANI’NA YÜRÜYECEĞİZ

15 Temmuz Pazartesi günü şehitlikte toplandıktan sonra Atatürk Meydanına yürüyeceklerini ifade eden Uylaş, şöyle konuştu: “Akşam saat 20:30 da şehitlikte buluştuktan sonra da Atatürk Meydanı’na yürüyüş düzenlenecek. Şu anda Kaymakamlığımızla yaptığımız görüşmede o günkü kortej yürüyüşüyle ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Atatürk Meydanı’nda konuşmalar yapılacak. 15 Temmuz darbe girişimini anlatan Sinevizyon gösterimleri olacak. Hain darbe girişimi tekrar Çorlu’daki vatandaşlarımıza gösterilecek. İstanbul da 15 Temmuz’da gazi olan, şehit yakını olan ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Burada o geceyi anlatmalarını istiyoruz” dedi.  

İmdat Şahin