• Kimsesizlere El Uzatılacak Mı?
  • Kimsesizlere El Uzatılacak Mı?
  • Kimsesizlere El Uzatılacak Mı?
Çorlu Güncel

Kimsesizlere El Uzatılacak Mı?

  • 11 Haziran 2019
  • 991 Kez Okundu

Sayıları günden güne artan evsiz, kimsesiz vatandaşlar buldukları yerde uyumaya çalışıyor.

Çorlu’da sayıları azımsanmayacak kadar fazla olan evsiz yurtsuz vatandaşlar sokak aralarında buldukları kartonun veya bankın üzerinde sabahlamaya çalışıyorlar. Yaz mevsimin gelmesiyle sokak aralarında görmeye başladığımız evsizler için vatandaşlar devletten yardım elini uzatmasını istedi.

DEVLET YARDIM ELİNİ UZATSIN

Çorlu Kantarcı Sokakta kimsesiz birinin yelken bayrağının üzerinde uyuyarak görüntülenmesi diğer vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, “Kimsesiz biri yelken bayrağının üzerinde uyumaya çalışıyor. Altında beton var, sabaha kadar insan buz keser yakında böyle giderse sokaklardan ceset toplamak zorunda kalırız. Devletiminiz kimsesiz vatandaşlar için bir çalışma yapması gerekiyor. Bunlara barınacakları yerler yapılması gerekiyor, gece gelip o yerlerde uyumaları için” dedi.

“MADDE BAĞIMLISIDA OLSA KENDİ HALLERİNE BIRAKILAMAZLAR”

Sokaklarda madde bağımlılarının da fazla olduğunu anımsatan vatandaşlar; “Madde bağımlısı da olsa kimse kendi haline bırakılamaz. Sosyal devletin gereği devlet vatandaşlarını koruyup kollaması gerekiyor. Devletin gücü üzerinde hiçbir güç yoktur. Devleti yöneten yöneticiler sosyal devlet anlayışı gereği madde bağımlısı da olsa, evsiz barksız birisi de olsa bunları korumak zorunda. Bunları sokaklarda suç makinası haline dönüştürmemesi gerekiyor. Aç olan insan hırsızlıkta yapar, gasp ta yapar, bir insanın canına da kıyabilir. Bu sebepten Çorlu’daki devlet kurumlarımızdan bu sorunlara el uzatmasını, bu tür görüntülerin önüne geçmesini istiyoruz” dedi.

İmdat Şahin