• Kırkpınar'ın Provası Ergene'de Yapıldı
  • Kırkpınar'ın Provası Ergene'de Yapıldı
  • Kırkpınar'ın Provası Ergene'de Yapıldı
  • Kırkpınar'ın Provası Ergene'de Yapıldı
Çorlu Güncel

Kırkpınar'ın Provası Ergene'de Yapıldı

  • 10 Haziran 2019
  • 1053 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen 6’ıncı Kızılcıklı Mahmut Pehlivan güreşlerini binlerce vatandaş izledi.

Balkanlarda yaşamış ve Edirne Kırkpınar yağlı güreşlerinde başpehlivanlık kazanmış dünyaca ünlü bir pehlivan olan Kızılcıklı Mahmut Pehlivanın adı Ergene’de yaşatılmaya devam ediyor. Her sene geleneksel hale getirilerek Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşleri’nin bu sene 6.’sı organize edildi.

AÇILIŞI YAPILDI

Pazar günü yapılan güreşler öncesi Velimeşe Mahallesi’nde Ergene Belediyesi Hizmet Binası önünde buluşan Ergeneliler açışın ardından güreşlerin yapılacağı Velimeşe Korusunda bulunan güreş alanına kadar yürüdü.  Açılışı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Siyasi Parti Temsilcileri ve STK temsilcileri gerçekleştirdi. Açılışın ardından oluşturulan kortej Velimeşe Mahallesi’nde bulunan güreş alanına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

“ERGENEYİ SOSYAL ALANDA DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ergeneyi daha iyi yarınlara taşımak, vatandaşın yaşam kalitesini ve mutluluğunu artıran birlik ve beraberliği güçlendiren hizmetlerle, yarınların umudu Ergene için hizmet yolcuğumuza devam ediyoruz diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel  “Faaliyetlerimizi bu sene ve önümüzdeki senelerde amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirerek, halkımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir kent oluşturana dek yılmadan hızla devam edeceğiz. Biz Ergene Belediyesi olarak yaşamın her alanında sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini Ergene halkımıza yaşatmak konusunda iddialıyız. Ergeneliler hizmetin en iyisini, en kalitelisini hak ediyor. Halkımızın bizden beklediği her alanda, her türlü sosyal organizasyonları yapmaya devam edeceğiz. Bu tür organizasyonların halkımızın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun pekişmesine faydası olduğunu inanıyoruz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZDEN KREŞ YAPMASINI İSTİYORUZ”

Kızılcıklı Mahmut Pehlivan güreşlerinde konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene İlçesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan talepte bulundu. Yüksel, “Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Hizmetlerimiz tüm hızıyla bu senede devam ediyor ve edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız geçen dönem 11 ilçeye 11 okul yaptı. Bu dönem de 11 ilçeye 11 kreş yapılması için girişimlerde bulunmasını istiyoruz. İlk önce Ergene den başlayacak şimdiden kendisine teşekkür ediyorum. Kreşimizin yeri de Ulaş Mahallemizde olacak. Salı günü meclisimiz var, arsayı Büyükşehir Belediyemize tahsis edeceğiz, yeri hazır projesi de hazır kreşimizi de hayata geçireceğiz. Biz her alanda çalışmalarımızı yapıyoruz, iktidar partisinin milletvekillerinden beklentimizde Ergene’ye yakışır bir stadyum bekliyoruz. Buradan bunun talebini yapıyorum” dedi.

“ERGENE TEKİRDAĞ’IN GÖZ BEBEĞİ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in istediği kreşi yapma sözü verdi. Albayrak,  “Ergene gelişmeye devam ederek Tekirdağ’ın göz bebeği ilçeleri arasında yerini almaya devam ediyor. Kurucu belediye başkanı Rasim Yüksel’inde başarılarını takip ediyoruz sonuna kadar da kendisini destekliyoruz. Bizden bir talepte bulundu, bu kadar kalabalığın içinde de bize söz vermek düşer. İstedikleri kreş ve diğer yatırımları yapma sözünü vatandaşların huzurunda veriyorum. Bu güreşlerinde şanına yakışır şekilde geçeceğini düşünerek tüm Ergenelilere saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

KIRKPINAR’IN PROVASI ERGENEDE YAPILIYOR”

“Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin provasının Ergene’de yapıldığını ifade etti. Kızıltoprak, “Pehlivanlarımız Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin provasını Ergene’de yapıyorlar. Bu güzel müsabakaların sergilenmesinde emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabii ata sporumuzun yaşatılması gerekiyor, Ergenemiz bu konuda öncülük yapıyor. Bölgemizde 6 yıldır devam eden güzel müsabakaların sahnelendiği bir organizasyonun burada yapılıyor olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz.

YEŞİL ÇİM BİRBİRİNDEN GÜZEL MÜSABAKALARA SAHNE OLDU

Konuşmaların ardından başlayan yağlı güreş müsabakalarında vatandaşların heyecanı doruktaydı. Güreşlerin başlamasıyla güreş alanında oturacak yer kalmadı. Kimi vatandaşlar güreşleri ayakta izlemek zorunda kaldı. Yağlı güreş müsabakaları boylar arası yarışmalar nefes kesilerek izlendi. Bütün boylarda dereceye giren pehlivanlara ödülleri taktim edildi.

BAŞPEHLİVAN FATİH ATLI OLDU

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen 6’ıncı Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşlerinde başpehlivanlığı Fatih Atlı aldı. Rakibi Recep Kara ile final mücadelesinde karşılaşan Fatih Atlı rakibini yenerek başpehlivanlığı aldı.  Vatandaşların merakla beklediği final mücadelesinde nefesler tutuldu. İki güreşçi çim sahaya çıktığında ikisine de ilgi yoğun oldu. Pehlivanlar tribünleri selamlarken büyük alkış aldılar. Final mücadelesi sonucunda gülen taraf Fatih Atlı oldu. 

İmdat Şahin