• Açık Kapı Birimi Açıldı
Çorlu Güncel

Açık Kapı Birimi Açıldı

  • 15 Mayıs 2019
  • 1414 Kez Okundu

İçişleri Bakanlığının başlatmış olduğu Açık Kapı Projesi Çorlu Kaymakamlığı bünyesinde hizmete girdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ve vatandaşın birebir yüz yüze talebini şikayetini iletebilecekleri Açık Kapı biriminin açılışında konuşan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı: “İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan bir proje, bu proje önce İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde başladı ardından Türkiye’nin 81 ilindeki nüfusu 100 bini aşan yerleşim yerlerine de kuruldu. Amaç tamamen insanların şikayetlerini birebir anlatabilmeleridir. Buradaki arkadaşlar gerekli kurumlarla iletişim haline girerek sorunun çözülmesini amaçlayacaklar” dedi.

 

Açılışını Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’nın yaptığı Açık Kapı kamu hizmetinin açılışına Çorlu’daki muhtarlar ve kaymakamlıktaki müdürler katıldı. Tüm valiliklerde ve İstanbul, Ankara, İzmir illerinin merkez ilçe kaymakamlıklarında hayata geçirilen ve Çorlu Kaymakamlığı bünyesinde dün itibari ile faaliyet göstermeye başlayan, vatandaşların talep ve önerileri konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirildiği, takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı yeni bir kamu hizmeti anlayışı Kaymakamlık binasında açıldı. 

AÇIK KAPIDA TALEPLER VE ŞİKÂYETLER ALINACAK

Açılış sırasında konuşan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Açık Kapı projesi ile ilgili bilgiler vererek; “Açık Kapı projesi artık vatandaşların bizzat gelerek taleplerini iletebildikleri bir birimdir. Burada üç arkadaşımız görevli olacak buradaki talepleri alarak ilgili kurumlara aktarabilecekler. Açık Kapı projesi İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Burada sadece Adli talepler ve Askeri talepler alınmayacak onun dışındaki tüm talepler ve şikâyetler birimimize yapılabilecek. Vatandaşımız gönül rahatlığı ile gelerek talebini şikâyetini bildirecek” dedi.

BİR HAFTA İÇİNDE GERİ DÖNÜŞ YAPILACAK

Açık Kapı projesinin koordinatörü Cafer Can ise yapılan talep ve şikayetlerle ilgili bir hafta içerisinde vatandaşlara geri dönüş sağlanabileceğini ifade etti. Can, “Başvuru sahibine başvurunun sonuçlandığına ilişkin bilgi SMS yoluyla gönderilecek. Bu mesaj geldikten sonra Açık Kapı birimlerinden, www.acikkapi.gov.tr adresinden veya Açık Kapı mobil uygulamasından başvurunun sonucu öğrenilebilir” dedi.

İmdat Şahin