• Türkiye'de İlk Sıradayız
Çorlu Güncel

Türkiye'de İlk Sıradayız

  • 14 Mayıs 2019
  • 1682 Kez Okundu

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Çorlu’da konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tekirdağ arazisinin yüzde 62’si tarımda kullanılıyor, bu oranla Türkiye genelinde birinciyiz” dedi.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı konuşmada önemli bilgiler veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ olarak Türkiye’de üretilen buğdayın 20’de birini, ayçiçeğinin %33’ünü, kanolanın %65’ini, arpanın %3’ünü, pirincin %8’i ve üzümün de %2’sini üretiyoruz. Türkiye’de buğday dekara 210 kiloysa bu Tekirdağ’a geldiğiniz zaman 580 ile 610 kilo arasıdır. Böyle verimli bir bölgedir” dedi.

ARAZİMİNİZ YÜZDE 62’Sİ TARIMDA KULLANILIYOR

 “Tekirdağ’ın bir özelliği var, Tekirdağ’ın 11 ilçesini 358 mahallesini için konuşuyorum” diyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak: “Tekirdağ’ın 6 bin 313 kilometre kare arazisi var. Bunun 4 bin 60 kilometrekaresi tarımda kullanılıyor. Türkiye’de arazisini tarımda en çok kullanılan il Tekirdağ. Arazisinin yüzde 62 si tarımda kullanılıyor.  81 il arasında ilk sıradayız. Tarım ve hayvancılık Tekirdağ’ın ana vizyonlarından biri. Bölge olarak Türkiye’de üretilen buğdayın 20’de birini, ayçiçeğinin %33’ünü, kanolanın %65’ini, arpanın %3’ünü, pirincin %8’i ve üzümün de %2’sini üretiyoruz. Türkiye’de buğday dekara 210 kiloysa bu Tekirdağ’a geldiğiniz zaman 580 ile 610 kilo arasıdır. Böyle verimli bir bölgedir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR OLARAK TARIMA DESTEK VERİYORUZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma büyük destek verdiklerini söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle tarımsal kesime büyük desteklerde bulunacağız. Bu dönem ciddi boyutlarda bir araya geleceğiz. Türkiye’nin ikinci büyük et kombinasyonunu Malkara’da inşa ettik. Kısmetse 2 ay sonra açacağız.  Yem fabrikası çalıştıran tek Büyükşehiriz. Tarım konusunda gerekli girişimlerde bulunuyoruz” dedi.

İmdat Şahin