• Çorlu'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlanacak
Çorlu Güncel

Çorlu'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlanacak

  • 22 Nisan 2019
  • 968 Kez Okundu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çorlu’da coşkuyla kutlanacak. Sabah Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak programlar gün boyunca devam edecek.

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar verdi. 99’uncu yılını kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da coşkuyla kutlanacak.

Sabah 09:30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak programlar ardından Çorlu Mükerrem Ali Kayan İlkokulunda devam edecek. Mükerrem Ali Kayan İlk Okulu’nda yapılacak program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Program ödül töreni, bando gösterisi, halk oyunları gösterisi ve 1. Sınıf öğrencilerinin gösterileriyle devam edecek. Okulda yapılacak törenin ardından Çorlu Belediyesi önünde de bir gösteri düzenlenecek.

İmdat Şahin