• Halk Ekmeği Büfeleri Geri Geliyor
Çorlu Güncel

Halk Ekmeği Büfeleri Geri Geliyor

  • 15 Mart 2019
  • 2082 Kez Okundu

Daha önceki senelerde Çorlu’da olan Halk Ekmeği Büfeleri hayat pahalılığının artmasıyla birlikte tekrar açılıyor. Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada halk ekmeği büfelerini belli mahallelerde açılacağını ifade etti.

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken CHP Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt seçim çalışmalarını sürdürüyor. Sarıkurt Kıvanç Sitesi sakinleriyle buluştu toplantıda yaptığı konuşmada projelerinden bahsetti. Üretici pazarları ve halk ekmeği büfelerinin belli mahallelerde açılacağını ifade eden Ahmet Sarıkurt, birçok konuya değindi.

 

“MUSTAFA KEMAL’E BAĞLI KALACAĞIZ”

 

CHP Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt ile gezen CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ta bir konuşma yaptı. Ertaş, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem Türkiye’nin hem de dünyanın değerlerine yani insan sevgisine adalete eşitliğe özgürlüğe, ve tabi ki Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlı kalacağız. Biliyorsunuz ülkemiz belli bir süredir ekonomik krizi yaşamaktadır. Son bir yıl içerisinde de iki üç kat yoksullaştık. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ekonomik krizi siyasi fırsat olarak görmedik ve görmeyeceğiz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin kurucu gücüdür, çünkü partimiz Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Böyle dönemlerde biz Türkiye açısından sadece derman kapısı olmayı bekleriz amaçlarız” dedi.

 

“ZORLUKLARI ANCAK BİR VE BERABER OLARAK AŞABİLİRİZ”

 

CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş’tan sonra vatandaşlara konuşan Ahmet Sarıkurt memleketin zor dönemler yaşadığını bu zor dönemleri ancak bir ve beraber olunarak aşılabileceğini ifade etti. Sarıkurt, “Memleketin içinden geçtiği zorlukları görüyoruz, bunları aşmamız için hep beraber olmamız gerekiyor. Dolayısıyla vatandaşların bir arada ve birlikte davranması bizlerin bu lisanı sağlaması gayesiyle biz olma zamanı sloganımı kullanıyoruz. Belediye meclis listemizde hayat var, bütün mesleklerden arkadaşlarımız var listemizde. Diğer listelerde olmayan kadınlarımız meclis listelerimizde yer alıyor.  Biz Çorlumuzu Atatürk İlke ve devrimleri ışığında yöneteceğiz. Biz şehrimizi Cumhuriyet Meydanı’ndan yöneteceğiz, birileri gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden medet ummayacağız” dedi.

 

ŞEHRİMİZE UZAKTAN BAKANLAR DOĞRU İŞLER YAPMIYOR

 

“Biz üniversite üniversite derken bu şehre uzaktan bakanlar Türkiye’nin 13’üncü yüksek güvenlikli ceza evini Sarılar Mahallemize giderken verimli tarım arazilerimiz üzerinde yapmayı uygun gördüler” diyen Ahmet Sarıkurt şöyle konuştu: “Tabi ki şehrimizin buna hiç ihtiyacı olmadığına buna ben inanıyorum. Kimler kalıyor yüksek güvenlikli cezaevinde tehlikeli hükümlüler, yani çete mensupları örgüt mensupları, bizim şehrimizde çeteler örgütler var mı, yok ama uzaktan bakanlar bu kararı aldılar. Benzer şekilde Toplu Konut İdaresi 6 ay önce hazineye ait yerleri gecekondu önleme bölgesi diyerek aldığı, Kore Mahallemizin kentsel dönüşümünün yapılması için aldıkları yerleri, tam ben belediye başkanı olurken satışa çıkardılar sattılar. Biz bu şehre uzaktan bakanların doğru değerlendirmeler yapmadığına inanıyoruz” dedi.  

 

ÜRETİCİ PAZARLARI KURACAĞIZ

Ahmet Sarıkurt: “Bugün sebze ve meyvede yaşanan sıkıntıların en başında üretimden çekilmemizden hayvancılıktan çekilmemizden buralardaki desteklerin yeterli olmamasından kaynaklanıyor. Tabi belediye başkanının fabrikaların çarklarını değiştirmesi mümkün değil, ancak üreticilerimizin yanında olmak gayreti içerisinde olacağız. Üretici pazarı açacağız bu ülke savaştan çıktığı dönemlerde köylerinde okul açmış öğretmen göndermiş ve köylerde üretim yapmıştır. Ne yazık ki köylerimizi gezerken hep 60 yaşındaki ağabeylerimi görüyorum, öğretmen yok, okullar kapalı gençler şehir merkezlerine gittiler ve tarımda üretimden çekildik. Yerelde en azından üreticilerimizin ürettiklerini pazarlayacakları ortamları sağlarsak en azından belli bir ölçüde katkı sunmuş oluruz” dedi.

 

HALK EKMEĞİ BÜFELERİNDE SÜT SATIŞI DA YAPILACAK

 

“Halk Ekmek Büfelerini açacağız, bunu ihtiyaç duyulan mahallelerimizde özellikle açacağız, her yerde açmayacağız” ifadelerini kullanan CHP Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Ahmet Sarıkurt, Eskişehir’i örnek aldıklarını ifade etti. Sarıkurt, “Eskişehiri özellikle takip ediyorum, tabi Yılmaz Büyükerşen olmak kolay değil, muazzam bir tecrübe bizde onu takip etmeye çalışıyoruz. Kooperatifleri desteklemek suretiyle çocuklarına süt götüremeyen ailelere, halk ekmek büfelerinde birde süt satışı yapıyor Eskişehir, orda yapılıyorsa bizde burada neden yapmayalım. Bizde Halk Eğitim Büfelerinde belli mahallelerde ekmek ve süt satışı yapacağız” dedi.

 

İmdat Şahin