• Doğayı Ve Hayvanları Koruma İşbirliği Protokolü İmzaladı
Çorlu Güncel

Doğayı Ve Hayvanları Koruma İşbirliği Protokolü İmzaladı

  • 15 Mart 2019
  • 939 Kez Okundu

CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, TEMA Vakfı Çorlu Temsilciği ve DOHAS (Doğa ve Hayvan Severler Derneği) ile protokol imzaladı.

CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt protokol töreninde yaptığı açıklamada, "İmza attığımız protokoller ile hazırladığımız projeler örtüşüyor. Biz Çorlu'muzu havasıyla, suyuyla, tüm canlılarıyla birlikte seviyoruz." dedi.

 

TEMA Vakfı'nın 'Doğa Dostu Belediye Başkanları Aranıyor' ile DOHAS (Doğa ve Hayvan Severler Derneği) tarafından yayınlanan 7 maddelik 'Belediye Başkanı Seçildiğim Takdirde' başlıklı protokol çağrılarına karşılık veren CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, TEMA Vakfı Çorlu Temsilcisi Ahmet Cömert ve DOHAS Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Güneş ile protokol imzaladı.

 

"Her Birimiz Doğanın Bir Parçasıyız"

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanlığında Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, İlçe Başkanı Özgür Ertaş, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyesi adayları, TEMA ve DOHAS üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Sarıkurt, doğa ve hayvan sevgisini toplumun tümüne yaymak gerektiğini, özellikle gelecek neslin bu konuda daha duyarlı olacağına inandığını ifade ederek, "İmzaladığımız protokollerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu protokollerdeki bazı konular Çorlu gibi ilçe belediyelerin yetkileri ve sorumluluk sahalarının üzerinde daha çok büyükşehir belediyeleri, kurum ve kuruluşlar ile merkezi idare uhdesinde. Ancak bu demek değil ki, bunlar takip edilmeyecek konular. Hepimizi birer doğa ve hayvan dostuyuz. Kimimiz köpek sever, kimimiz kedi, kuş veya böcek. Sonuçta her birimiz doğanın bir parçasıyız. Burada önemli olan sevdiğimiz ve korumamız gereken canlılar için yaptıklarımız.

 

"Toplumumuzun Tüm Hassasiyetlerine Yönelik Projeler Üretiyoruz"         

Biz önümüzdeki dönem için projelerimizi hazırlarken işte bu noktada yapıyormuş gibi değil, tam da toplumumuzun tüm hassasiyetlerine önem vererek projeler ürettik. Doğaya ve tüm canlılara saygılı belediyecilik anlayışıyla hemşehrilerimize çağdaş hizmetler sunabilmek için TEMA Vakfı ve DOHAS (Doğa ve Hayvanseverler Derneği) ile doğayı ve hayvanları koruma konusunda iş birliği yapmak üzere protokol imzaladık. Bugün birlikte imzaladığımız bu protokollerin karşılığı olabilecek projelerimizden bazıları ise şunlar:

 Evsel Atıklardan Gübre Tesisi: Tüm restoran, kafe ve evlerden çıkan gıda atıklarını ayrıştırarak toplayıp bunlardan gübre üretimi yaparak çiftçimize destek olacağız. Katı Atıklardan Enerji Üretim Tesisi: Ayrıştırılan katı atıkları toplayarak kuracağımız enerji üretim tesisi ile kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz.

Çukurçengel Tabiat Parkı: Tüm vatandaşlarımızın temiz bir çevrede yaşamasını güvence altına alarak, yoğun iş temposundan sonra aileleri ile birlikte dinlenmelerini ve eğlenmelerini sağlayacak bir tabiat parkı oluşturacağız.

Nefes Park: Kent merkezinde vatandaşlarımızın yeşille buluşmasını sağlayarak doğa ile iç içe yepyeni bir park alanı oluşturacağız. Doğa Parkı: Çocuklarımız doğa ile iç içe koşup eğlenirken, sizlerin de keyifle vakit geçirebileceği bir yaşam alanı daha oluşturacağız. Yeni Bir Başlangıç: Sevimli dostlarımızın sıcak ve güvenli yuvalarında yeni bir hayata başlamalarına imkân sağlayacağız. Modern Hayvan Barınağı: Sokak hayvanlarımızın mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşaması için çağımızın gereklerine uygun şekilde tasarlanan, özgürce gezebilecekleri sıcak bir yuva inşa edeceğiz. Alternatif Bitki Yetiştiriciliği: Geleneksel tarımın yanı sıra alternatif bitki yetiştiriciliği ile bölge çiftçisine katma değeri yüksek ürün yetiştirmesi için eğitim ve pazar oluşturulması konularında destek olacağız. Enerji Kooperatifi: Enerji maliyetlerini azaltmak için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak isteyen çiftçilerimize gerekli destekleri sağlayıp onların bu konudaki engelleri aşmalarında yardımcı olmak için enerji kooperatifi kuracağız. Yer Altı Çöp Konteynerleri: Pilot olarak başlattığımız yer altı çöp konteynerleri projemizi kentimizin her noktasında daha yaygın hâle getireceğiz. Çevreci ve modern bir Çorlu yaratıp görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için yeni yer altı çöp konteynerlerimizi halkımızın hizmetine sunacağız. Rüzgar Gülü: Kurulacak rüzgâr enerji santrali ile hizmet alanlarımızdaki tüm enerji ihtiyacını çevre dostu bir yöntemle karşılayacağız. Yeşil Kent: Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak inşa edeceğimiz yeşil kent ile çevremizi korumaya devam edeceğiz.

Atıkmatik: Vatandaşlarımız evsel atıkları geri dönüştürmek ve çevreyi korumak adına hazırladığımız atıkmatikler ile bir yandan çevremizin korunmasına katkıda bulunurken diğer yandan da bu dönüşümden gelir elde edebilecekler.

 

"Sarıkurt Her Zaman Destekçimiz Olmuştur"

Daha sonra bulunan TEMA Vakfı Çorlu Temsilcisi Ahmet Cömert ve DOHAS Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Güneş ise Başkan Adayı Sarıkurt'a bugüne kadar kendilerine verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederken har zaman yanlarında olduklarını ifade ederek hazırlamış oldukları protokole imza attığı içinde doğa ve hayvan severler adına teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, TEMA Vakfı Çorlu Temsilciği ve DOHAS (Doğa ve Hayvan Severler Derneği) protokollerini imzaladı ve kendilerine takdim etti.

Sarıkurt son olarak protokol törenine katılan doğa ve hayvan severler ile bir süre sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu.